Studiile arata o ingrijoratoare rata de crestere a persoanelor obeze, iar principala cauza este alimentatia incorecta. Sa vedem de ce devenim obezi!
Obezitatea este definita ca fiind o afectiune nutritional-metabolica, caracterizata printr-un exces ponderal significant. Exista si o predispozitie genetica pentru obezitate, afectiunea generand o multime de complicatii cardiovasculare, metabolice, locomotorii sau de alta natura.
Tot studiile arata ca femeile sunt mai predispuse la obezitate, in special de la o anumita varsta. Complicatiile produse de obezitate pot scurta speranta de viata chiar si cu 10 ani. Majoritatea persoanelor supraponderale sufera de obezitate comuna, in cazul acestora neidentificandu-se o cauza primara evidenta.
Printre complicatiile care pot aparea se numara:
– dificultati in respiratie;
– palpitatii;
– dispnee de efort;
– edeme maleolare;
– dureri articulare;
– diabet zaharat;
– probleme cardiovasculare.
Putem spune ca exista doua tipuri de obezitate: de tip android, in care tesutul adipos prodomina la nivelul trunchiului si tipul genoid, cu tesut adipos in jumatatea inferioara a corpului. Obezitatea mai poate fi cauzata si de dereglari hormonale sau de diferite boli ale sistemului endocrin.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.