Iata de ce devenim obezi!

Studiile arata o ingrijoratoare rata de crestere a persoanelor obeze, iar principala cauza este alimentatia incorecta. Sa vedem de ce devenim obezi!

Obezitatea este definita ca fiind o afectiune nutritional-metabolica, caracterizata printr-un exces ponderal significant. Exista si o predispozitie genetica pentru obezitate, afectiunea generand o multime de complicatii cardiovasculare, metabolice, locomotorii sau de alta natura.

Tot studiile arata ca femeile sunt mai predispuse la obezitate, in special de la o anumita varsta. Complicatiile produse de obezitate pot scurta speranta de viata chiar si cu 10 ani. Majoritatea persoanelor supraponderale sufera de obezitate comuna, in cazul acestora neidentificandu-se o cauza primara evidenta.

Printre complicatiile care pot aparea se numara:

– dificultati in respiratie;

– palpitatii;

– dispnee de efort;

– edeme maleolare;

– dureri articulare;

– diabet zaharat;

– probleme cardiovasculare.

Putem spune ca exista doua tipuri de obezitate: de tip android, in care tesutul adipos prodomina la nivelul trunchiului si tipul genoid, cu tesut adipos in jumatatea inferioara a corpului. Obezitatea mai poate fi cauzata si de dereglari hormonale sau de diferite boli ale sistemului endocrin.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *