Iata care sunt alimentele pe care le putem consuma chiar si dupa ce expira

Esti curioasa sa decoperi alimentele pe care le poti consuma dupa ce expira? Ei bine, poti incepe prin a citi cele de mai jos. Mihaela Bilic sustinee ca exista anumite produse alimentare care pot fi consumate cu incredere chiar daca au depasit termenul de valabilitate.  Medicul nutritionist recomanda sa te ghidezi dupa gust sau dupa miros  pentru a depista daca produsul pe care vrei sa il consumi mai este in stare buna sau nu.

Iata care sunt produsele pe care le poti consuma dupa perioada de expirare

“Societatea de supraconsum în care trăim ne pune la dispoziție o supraofertă alimentară care vrem – nu vrem duce în final la risipă alimentară. În plus, termenul de valabilitate al produselor este din ce în ce mai scurt, prin urmare tone de mâncare ajung la coșul de gunoi chiar dacă puteau fi încă consummate. Avem capacitatea să facem diferența dintre un produs bun pentru consum și unul stricat dacă ne folosim simțurile. Mirosul gustul și chiar aspectul unui preparat sunt indicatori ai calității. Produsele fermentate și mucegăite pot fi chiar benefice, având în vedere efectul lor probiotic – brânza cu cat e mai “împuțită”, cu atât e mai interesantă”, a mentionat Mihaela Bilic.

CIteste si asta:  Afla care sunt secretele pentru un somn linistitor

Medicul nutritionist a mai spus care sunt produsele care se pot consuma chiar daca termenul de valabilitate a fost depasit.  Sunt produse precum iaurtul care poate fi consumat inca 3 saptamani dupa termenul de expirare cu mentiunea sa fie pastrat la rece.  Ciocolata poate fi consumata chiar si la un an dupa ce a expirat iar pastele fainoase si orezul se pot consuma si la 2 ani dupa expirare.
“Mierea nu se strică niciodată, cel mult se zaharisește și atunci trebuie pusă în apă caldă. Până și produsele congelate au termen de expirare, însă le puteți consuma liniștiți chiar dacă a mai trecut un an în plus. Conservele (cu condiția să nu fie bombate) și laptele UHT se păstrează timp îndelungat și pot fi consumate până la 2 ani după expirare.
De dragul siguranței alimentare am ajuns să sterilizam excesiv mâncarea, acolo unde corpul nostru are nevoie de hrană vie și de bacterii benefice cu care să-și reîntregească flora intestinală. Există mucegaiuri nobile, iar contactul cu bacteriile ne dezvoltă imunitatea. În plus produsele care fermentează și ajung să fie stricate sunt dovada că NU sunt ultra procesate și pline de conservanți. “ a spus Mihaela.

CIteste si asta:  De ce apar migrenele si cum le poti combate

Carnea si pestele sunt in schimb produse perisabile iar termenul de garantie al acestora nu poate fi depasit sub nicio forma. Biscuitii, dulceata sau parmezanul se pot consuma chiar si dupa expirarea acestora deoarece nu reprezinta niciun pericol pentru sanatate.
“ Uitând să ne folosim simțurile, care știu să ne spună instinctiv ce e bun de mâncat! Obișnuiți-vă să mirosiți și să gustați un produs- dacă nu a fost păstrat în condiții optime, poate fi stricat chiar dacă nu e expirat. Și atunci nu mai putem da vina pe industria alimentară”, a incheiat medicul nutritionist Mihaela  Bilic.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *