Gabriela Firea a depus plangere impotriva lui Nicusor Dan

 

Gabriela Firea a depus plangere penala impotriva lui Nicusor Dan pentru diseminare de informatii false si calomnioase. Ce suma  pretinde primarul general pentru duane morale? Ei bine, nici mai mult nici mai putin decat 100.000 de euro. Click aici pentru mai multe detalii.

  Ce a declarat Gabriela Firea?

„Am depus plângere penală împotriva domnului Nicusor Dan pentru afirmațiile false și calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmații pentru care va trebui să răspundă în fața justiției! Așa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni și vă dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirmă ca ar fi avut beneficii personale în urma achiziției Parcului Verdi este în prezent subsecretar de Stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziției de către Primăria Municipiului București a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta nu mai lucra Primăria Capitalei!”,  a mentionat aceasta.

Suma pe care Gabriela Firea a pretins-o va fi destinata unor proiecte sociale.

CIteste si asta:  Florin Calinescu vorbeste deschis despre Coronavirus

„Acest parc a fost achiziționat la cererea bucurestenilor, au existat nenumărate proteste și cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi ca zonă de agrement și spații de joacă. Achiziția s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparență cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public și cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL și USR. Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat și de faptul că instanța a respins acțiunea prefectului municipiului București care atacase una dintre hotărâri”, a mai spus primarul.

Cele 7 terenuri au avut o valoare de achizitie de 49.775 de milioane de euro. Mai mult de atat, suma achitata de Municipalitate reprezinta doar 57% din valoarea estimata si solicitata de proprietari.

Proprietarii terenurilor din Parcul Verdi au dat Primaria Capitalei in judecata in anul 2015 pentru lispa de folosinta a acestor terenuri iar instant a decis ca acestia trebuie sa fie despagubiti. Proprietarii acestor terenuri au dobandit imobile in perioada 1998 – 2002 prin restituire in natura sau fie pe baza de dispozitii de primar.

CIteste si asta:  Camere de hotel in Delta Dunarii pentru turisti pretentiosi

Primarul General al Municipiului Bucuresti  analizeaza si cauta o solutie pentru trecerea in proprietatea Municipiului Bucuresti a acelor terenuri si vor fi amenajate ca spatii verzi sau locuri de joaca pentru copii.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *