Filme de succes adaptate dupa carti

In ultimele decenii, au aparut serie de adaptari de succes ale cartilor in lumea filmului. O astfel de adaptare poate fi dificila, deoarece trebuie sa respecte atat materialul original, cat si sa isi gaseasca propria identitate in mediul cinematografic. Cu toate acestea, o serie de filme au reusit sa faca acest lucru cu succes, reusind sa atraga atat fanii cartilor originale, cat si publicul larg.

Filmele de succes care sunt adaptate dupa carti

Harry Potter

Unul dintre cele mai mari succese de adaptare a fost seria de filme „Harry Potter”. Bazata pe seria de carti a autoarei britanice J.K. Rowling, seria de opt filme a urmarit aventurile lui Harry Potter, un tanar vrajitor care incearca sa invinga un vrajitor malefic numit Lord Voldemort. Seria a fost un succes imens, castigand peste sapte miliarde de dolari la nivel mondial si atragand o baza uriasa de fani. De asemenea, filmele au fost la fel de iubite si de catre fani, dar si de catre critici, care au apreciat cum au fost adaptate in mod corespunzator si creativ cartile originale.

CIteste si asta:  Starurile care au mintit cu privire la identitatea lor

Jurnalul unei adolescente

Un alt film care a avut un mare succes a fost „Jurnalul unei adolescente”. Bazat pe romanul omonim al autoarei americane Anne Frank, filmul a urmarit povestea unei adolescente evreice care si-a tinut un jurnal in timpul ocupatiei naziste a Olandei. Filmul a fost un succes critic si comercial, castigand peste 230 de milioane de dolari la nivel mondial si fiind nominalizat la premiile Oscar. Desi filmul a fost o adaptare destul de libera a cartii originale, a reusit sa capteze esenta acesteia si sa isi gaseasca propria identitate in mediul cinematografic.

The Hunger Games

Un alt film care a avut un mare succes a fost „The Hunger Games”. Bazat pe trilogia de carti a autoarei americane Suzanne Collins, filmul a urmarit povestea unei tinere, Katniss Everdeen, care se impotriveste unei societati opresive in care tinerii sunt fortati sa lupte intr-un joc mortal. Filmul a fost un succes imens, castigand peste 2,9 miliarde de dolari la nivel mondial si fiind la fel de iubit de fani si de critici. Desi filmul a fost o adaptare destul de fidela a cartii originale, a reusit sa se adapteze la mediul cinematografic si sa ofere un spectacol impresionant pentru public.

CIteste si asta:  Iata care sunt filmele perfecte pentru femei

Twilight

Un alt film care a avut un succes enorm a fost „Twilight”. Bazat pe seria de carti a autoarei americane Stephenie Meyer, filmul a urmarit povestea unei adolescente, Bella Swan, care se indragosteste de un vampir numit Edward Cullen.

The Shawshank Redemption

Un alt film ecranizat de succes este „The Shawshank Redemption”, bazat pe o nuvela de Stephen King. Filmul a fost lansat in 1994 si urmareste povestea lui Andy Dufresne, un bancher care este condamnat la inchisoare pentru crima. Filmul a fost foarte bine primit de critici si a devenit unul dintre cele mai apreciate filme din toate timpurile.

The Great Gatsby

Un alt film de-a dreptul reusit a fost “The Great Gatsby” . Adaptarea pe ecran a romanului lui F. Scott Fitzgerald „The Great Gatsby” a fost atat de bine primita de critici si de fani ca si cartea originala.

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *