Fereste-ti patrupedul de o eventuala raceala!

Indiferent de anotimp si patrupezii nostri pot capata o raceala. Acestia pot fi afectati de diverse virusuri, asa ca trebuie sa stim cum sa ii ingrijim in aceasta perioada. Virusurile canine se transmit doar la alti patrupezi, asa ca tu nu esti in pericol atunci cand catelusul tau este bolnav.

Cum prevenim. Prevenirea este cea mai buna cale, iar pentru ca patrupedul sa nu contacteze niciun virus va trebui sa fie foarte sanatos si puternic. Un mod bun de a-ti feri cainele de raceala este sa ii fortifici sistemul imunitar, fie cu ajutorul hranei speciale, fie prin alimente bogate in vitaminele A, C si E.

Cei care locuiesc la casa si isi lasa cainele afara pe timpul verii, ar trebui sa isi protejeze patrupedul pe timpul iernii. Lasati-l sa stea undeva la caldura, macar in garaj daca nu ii permiteti accesul in casa. Aranjati-i un loc special doar pentru el, cu paturi groase pentru a nu sta direct pe cimentul rece.  

CIteste si asta:  Ce afectiuni pot aparea la pisicile senioare!

Cainii au nevoie de o imunitate puternica, asadar nu uita sa ii faci toate vaccinurile si deparazitarile la timp. In sezonul rece obisnuieste-ti animalutul sa poarte o hainuta speciala care va avea rolul de a-i tine de cald. Incearca sa nu ii faci baie atunci cand este frig afara sau in casa si aeriseste camera doar cand patrupedul nu este acolo. Astfel, scazi riscul ca acesta sa se imbolaeveasca. Nu uita si de hidratare!

Cum se ia? Cainii pot intra in contact cu multe virusuri, insa acestia se vor imbolnavi doar cand au sistemul imunitar compromis. Raceala este foarte contagioasa intre animale, asa ca atunci cand se simte rau incearca sa il ti departe de alte animalute pentru a nu le imbolnavi si pe ele.

Simptome. Simptomele racelii la caini si pisici sunt foarte asemanatoare cu cele ale oamenilor. Va avea o stare generala proasta, va stranuta, va tusi, ii va curge nasul, iar in cazuri mai grave isi poate pierde pofta de mancare si poate prezenta scurgeri la nivelul ochilor. Daca patrupedul tau incepe sa aiba si febra sau dificultati respiratorii este cazul sa il duci repede la veterinar.

CIteste si asta:  Ce putem invata de la copii!

Tratament. Fiecare raceala este diferita si fiecare caine raspunde in felul sau la anumite virusuri. Daca este o forma usoara de raceala, aceasta se va vindeca de la sine in doar cateva zile, fara ca animalutul tau sa aiba nevoie de un tratament propriu-zis. Daca raceala persista si are simptome mai grave atunci trebuie dus la veterinar, este posibil ca virusul sa fie mai rezistent si sa aiba nevoie chiar si de injectii pentru a lupta impotriva virusului. Niciodata sa nu incerci sa tratezi animalutul cu medicamente pentru oameni deoarece exista sansa sa il otravesti si sa-l omori.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *