Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca omul petrece 3 ani de-a lungul vietii in baie. Jumatate din consumul de apa al unei familii se duce efectiv in toaleta iar an de an in vasul de toaleta se scapa aproximativ 7 milioane de telefone mobile. Cu toate astea foarte multe persoane fac anumite greseli atunci cand isi curata baia, si anume:
Nu se folosesc solutii speciale pentru rosturi
Atunci cand cureti placile de faianta nu te ocupi si de rosturile care au atata nevoie de ingrijirea noastra. Este o greseala colosala deoarece aici sunt prezenti microbii dar si mucegaiul. Desi poate parea dificil pe piata sunt prezente solutii care te vor ajuta sa elimini depunerile de calcar sau de rugina care se regasesc pe rosturile de la baie.
Se folosesc doar odorziante pentru a dezinfecta vasul de toaleta
Vasul de toaleta este plin de bacterii. Daca vrei sa ai parte de o baie curata atunci trebuie sa ii acorzi vasului de toaleta o atentie sporita. Ca sa ai parte de toata curatenia pe care o doresti trebuie sa folosesti un produs abraziv si un detergent lichid care sa inlature toti microbii prezenti aici. Orice produs pulverizezi pe vasul de toaleta trebuie sa il lasi sa actioneze dupa care care trebuie sa cureti si cel mai ingust loc pentru a te asigura ca toti microbii au disparut.
Nu se indeparteaza reziduurile de pe chiuveta inainte de curatarea acesteia
Chiuveta este plina de fire de par, de scame dar si de depuneri de sapun sau de pasta de dinti care ar trebui sa fie curatate imediat. Trebuie sa cureti cu ajutorul unui detergent special orice mica urma de murdarie ca sa te poti bucura de un produs cat mai perfect.
Gelul de dus si samponul se tin pe cada
Depozitarea produselor pe marginea cazii nu este deloc recomandata. Acestea in timp iti vor deteriora smaltul cazii iar asta va duce la patarea sau decolorarea acesteia. Pe piata se gasesc rafturi sau cutii speciale in care iti poti aseza recipientele cat mai frumos organizate.
Nu se curata calcarul
Calcarul este cel mai mare dusman al baii. Acesta se formeaza de la duritatea apei si trebuie sa fie cat mai bine curatat. Este recomandat sa folosesti o solutie speciala pentru curatarea calcarului. Pulverizeaza solutia in baie si asteapta sa actioneze.
Curatarea baii se incepe cu partea de jos
Curatenia in baie nu se incepe niciodata cu podeaua sau cu vasul de toaleta. Trebuie sa incepi cu partea de sus a faiantei pe care o poti sterge cu o anumita solutie dupa care cureti dulapurile, chiuveta, cada iar la final vasul de toaleta. Podeaua se curata intotdeauna la final.
Nu se dezinfecteaza manerul usii sau cel al dulapului
Ca sa poti spune ca ai facut curat in baie nu trebuie sa omiti niciun detaliu. Ai nevoie sa acorzi o atentie sporita manerelor. Pui mana pe ele zilnic si ai nevoie ca acestea sa fie in permanenta curate.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.