Exista si operatii estetice necesare sanatatii?

Operatiile estetice s-au nascut din dorinta de a ne ajusta anumite defecte, de a arata mai bine sau de a scapa de complexele legate de infatisarea noastra. Insa stiai ca exista si operatii estetice necesare sanatatii? Iata cateva exemple!

Cel mai bun exemplu este operatia de reducere a sanilor, atunci cand acestia sunt prea mari. In cazul sanilor disproportionati, asimetrici si foarte mari, singura procedura care sa ii ofere femeii o viata normala este mamoplastia de reductie. Sanii foarte mari provoaca probleme de sanatate la nivelul coloanei vertebrale, dar si rani produse de bretelele sutienului sau in zona de sub sani.

Prin rezolvarea unei probleme de ordin estetic, pacientul se va simti mai bine, va avea incredere mai multa in propriile forte, toate acestea avand un impact major atat asupra vietii personale, cat si sociale.

O alta categorie de operatii necesare sunt cele de reconstructie, in cazul ranilor sau arsurilor la nivelul extremitatilor si a fetei. Cu ajutorul grefelor de piele, preluate din alta parte a corpului, medicii fac tot posibilul sa refaca infatisarea de dinainte de accident, fara a peturba mobilitatea segmentului operat.

CIteste si asta:  Soluţii împotriva ridurilor: Cum alegi crema antirid în funcţie de vârstă

Reconstructia mamara este un alt exemplu, in special daca vorbim de sanatatea psihica. Pentru o femeie, sa isi piarda sanii din cauza cancerului poate fi foarte tragic, acest lucru ducand la depresie sau chiar tendinte suicidale. Operatia de reconstructie mamara ii va permite femeii sa aiba o viata normala, chiar daca a suferit de cancer.

Asa cum probabil stii deja, exista si operatii care favorizeaza pierderea in greutate, aceste interventii adresandu-se in special persoanelor obeze, care vor sa slabeasca si sa fie astfel mai sanatoase. Operatia de micsorare a stomacului, balonul gastric sau inelul gastric sunt doar cateva din aceste operatii care ajuta persoana nu numai din punct de vedere estetic, ci mai ales al sanatatii organismului.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *