Exercitii de tonifiere in piscina!

Daca nu mai ai chef de orele de aerobic in sala si vrei sa iesi la aer, si in acelasi timp sa faci cateva exercitii fizice, atunci alege exercitiile de tonifiere in piscina. Stiu cat de mult iubesti sa stai tolanita pe un sezlong, cu un cocktail rece in mana, insa profita de ocazie si executa cateva exercitii in apa pentru a nu-ti pierde tonusul.

Solduri. Stai cu fata la marginea piscinei, si tine-te cu ambele maini de margine, apa pana la bust. Dn aceasta pozitie ridica lateral cate un picior cat de mult poti, spatele fiind tot timpul drept. Executa miscarea si cu celalalt picior. Trebuie sa faci cate 3 serii a 10 repetari pe picior.

Fesieri. Excelenta pentru muschii fesieri este miscarea forfecara (ca atunci cand inoti bras). Stai cu fata la marginea piscinei, cu mainile tine-te de margine, si intinde corpul ca si cum ai face pluta pe burta. Din aceasta pozitie simuleaza inotul doar cu picioarele si incearca sa tii corpul cat mai drept si la suprafata apei. Continui exercitiul pana obosesti.

CIteste si asta:  Tu stiai de exercitiile izometrice?

Abdomen. Stai cu spatele la marginea piscinei, sprijinindu-te in coate de aceasta data. Apa trebuie sa fie pana la nivelul umerilor. Din aceasta pozitie ridici picioarele in fata, apoi le cobori lent (fara a le indoi). Cate 3 serii a 10 repetari. Tot pentru abdomen si din aceeasi pozitie initiala poti ridica picioarele, de aceasta data indoind genunchii, ca si cum ai sta pe un scaun. Mentine pozitia cate de mult poti, cu abdomenul incordat si spatele drept.

Brate. Pentru a-ti lucra musculatura bratelor vei avea nevoie de o minge sau 2 sticle de 0.5l umplute cu apa sau nisip (evident cu dop pentru a nu murdari apa din piscina). Trebuie sa stai in picioare, cu apa la nivelul gatului (peste umeri). Tine in fiecare mana cate o sticla. Vei incepe exercitiul cu mainile pe langa corp, radicand usor mainile pana cand ajung aproape de suprafata apei. La fel de incet vei cobori mainilie si vei incepe un nou exercitiu. Faci 3 serii a cate 15 repetari.

CIteste si asta:  Sfaturi pentru cresterea masei musculare mai eficient in cazul femeilor

Cu ajutorul mingii faci urmatorul exercitiu: tot cu apa pana la gat, tine cu ambele maini mingea  aproape de bust. Cu spatele drept va trebui sa impingi mingea in apa , cat de mult poti si sa o tii acolo 15 secunde, timp in care bratele sunt incordate.  Repeti exercitiul de 10 ori.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *