Esti dependenta de munca ? Iata care sunt trasaturile care te dau de gol

Esti dependenta de munca? Sa fii workaholic nu este neaparat un lucru bun, mai ales ca asta iti va afecta sanatatea. Daca situatiile de mai jos iti par cunoscute atunci este cazul sa lasi mai moale munca.

Vrei sa faci totul

Nu lasi pe nimeni sa te mai ajute cu treburile ce tin de munca si iti doresti sa faci tu totul. Nu trebuie sa faci tu totul nu este ca si cum totul ar depinde de acel proiect. Daca in orele pe care le petreci cu familia mai citesti si email-urile de la munca sau daca verifici anumite documente nu este deloc in regula.

Iti neglijezi viata personala

Daca nu iti iei niciodata concediu si tot timpul timpul liber il petreci la munca este clar ca la mijloc este o problema. Trebuie sa iti rezervi o zi doar pentru tine, poti merge la Spa si sa incerci sa te relaxezi.  Incerca sa petreci cat timp in sanul familiei petrecand timp de calitate alaturi de persoanele dragi tie. Daca nu le vei acorda importanta si vei fi axat de fiecare data pe job vei risca sa iti indepartezi familia si sa iti compromiti relatia de cuplu.

CIteste si asta:  Care sunt factorii de stres la serviciu!

Job-ul este pe primul loc de fiecare data

Daca de fiecare data cand petreci timp cu familia sau seara atunci cand ajungi acasa tu tot studiezi diferite documente primite la munca atunci este clar ca job-ul este mult prea important pentru tine. Daca si in discutiile cu prieteni tot aduci vorba de munca atunci in mod sigur esti dependent de munca.

Nu esti niciodata multumita de rezultatele tale

Esti o persoana perfectionista si esti extrem de nesigura pe capacitatile tale intelectuale. Te afunzi in munca deoarece este singurul loc in care te simti cat de cat apreciata iar faptul ca munca iti ocupa si timpul liber este benefic pentru tine. Nu esti complet multumita de rezultatele pe care le ai si iti doresti sa muncesti cat mai mult.

Nu te poti relaxa

Daca nu te poti relaxa iar in momentele petrecute in afara locului de munca esti stresata si iti verifici email-ul in mod constant atunci este clar ca esti dependenta de munca. Nu este normal sa iti verifici telefonul intotdeauna sau sa raspunzi la telefon de fiecare data cand te suna un coleg. Trebuie sa intelegi ca viata personala nu se amesteca cu cea profesionala. Incearca sa te relaxezi prin diferite metode. Poti merge la un SPA, la un salon de infrumusetare sau la shopping. Este foarte important sa te relaxezi si sa gasesti timp sa faci ceea ce iti place.

CIteste si asta:  Sa ne intoarcem la serviciu!

Negi dependenta de munca

Daca negi in mod constant dependenta de munca este clar ca ai o problema. Statul de fiecare data peste program nu este firesc si ai nevoie sa mergi acasa pentru a te putea odihni. In plus daca privesti de fiecare data partea buna a muncii depuse si anume ca munca suplimentara iti aduce bani mai multi nu este deloc in regula ca vei risca sa te epuizezi.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *