Este untul sanatos sau nu?

Probabil ca ti-ai pus si tu aceasta intrebare, daca untul este un aliment sanatos sau nu! Sa aflam adevarul!

O lingurita de unt contine 35% din limita zilnica de grasimi recomandate si are 102 calorii. Evident, untul nu este indicat in curele de slabire, fiind un aliment gras si foarte caloric. Ani la randul, untul a fost „acuzat” ca favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare si a obezitatii, insa se pare ca adevarul este altul.

Totusi, untul ese o sursa naturala de grasime, deci este mai sanatos decat ruda sa mai mica, margarina. Sunt cercetatori care cred ca grasimile saturate nu sunt neaparat raspunzatoare de bolile cardiovasculare, asa cum se credea initial. Pana acum, studiile nu au reusit sa dovedeasca o legatura clara intre grasimea saturata si bolile de inima.

De fapt, grasimile saturate pot creste nivelul colesterolului rau, dar pot avea si un impact pozitiv asupra colesterolului bun. Asadar, nutritionistii recomanda consumul de unt in dieta zilnica, in favoarea altor grasimi mai rele, precum alimentele prajite, semipreparatele sau fast-food-ul.

CIteste si asta:  Dieta de ingrasare!

Untul este o sursa naturala de grasime, asa cum este si uleiul de masline. Asa cum era de asteptat, exista si cercetatori care spun ca untul ar trebui inlocuit pe cat posibil cu alte surse de grasime naturala.

Untul este chiar recomandat persoanelor vegetariene, care consuma foarte putine grasimi naturale. Totusi, nu se va depasi o cantitate maxima de 1 lingura pe zi.

Distribuie si prietenilor
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *