Efectele lipsei de incredere in sine

Vrei sa stii cu ce te poate ajuta incredere in tine? Atunci trebuie sa stii ca increderea in sine se dezvolta in timp. Sunt anumite aptitudini precum a gandi, a misca, a rabda sau a simti care contribuie temeinic la aceasta dezvoltare.

Psihologul Alexandru Plesea sustine ca toate valorile precum a misca, a gandi si tot asa cresc sau se pierd in functie de numarul de ocazii cu care sunt folosite. In momentul in care un om le foloseste intr-un mod limitat atunci nu va putea castiga incredere in fortele proprii, in cazul in care lucreaza intr-un mediu antrenant atunci si calitatile sale vor fi dezvoltate.

Iata ce mentioneaza psihologul

“Tezaurul lui corespunde cu transformarea momentului într-unul de virtute: de la visător la prezent, de la nerăbdător la răbdător, de la leneş la muncitor, de la bârfitor la introspectiv, de la neatent la vigilent, de la fricos la curajos. Toate aceste transformări sunt lepădarea de ce ai fost, pentru ce vrei să devii. Ele sunt oportunităţi de creştere a încrederii de sine, adică de a face orice simte, vrea, gândeşte omul.

CIteste si asta:  De ce nu mai comunicam cu partenerul?

Netransformarea acestora şi lăsarea momentului fără la a-l ridica în virtute, este drumul spre înapoi, nu spre înainte. Astfel, lipsa încrederii de sine începe, ca un şarpe viclean, să te strângă în puterile sale proprii, fără a-i şti încă puterea. Cu toate astea, având încă loc să respiri, însăşi acţiunile tale zilnice nefiind pentru expansiune şi ieşirea din puterea lui, ci fiind încet şi sigur absorbit de ce fac alţii, nu de ce vrei tu, te vei trezi din ce în ce mai înlănţuit. Însăşi atenţia în afara ta mai des şi mai puţin în tine, este strângerea şarpelui care se va simţi curând”,  a mentionat psihologul Alexandru Plesea.

Lipsa de incredere se poate observa cu cea mai mica usurinta. Daca esti atent la urmatoarele aspecte iti vei da seama daca nu ai incredere in tine.

Vorbesti prea mult despre altii si mult prea putin despre tine.

Cauti sa primesti cat mai multe lucruri in schimb nu oferi nimic.

CIteste si asta:  Alimentele care vindeca depresia

De fiecare data zambesti si nu pare sa ai vreo problema, nu te exteriorizezi cu nimeni absolut niciodata.

Spui multe dar faci putine si nu tii niciodata cont de dorintele tale.

Iti place sa iesi mereu in evidenta prin lucruri materiale dar niciodata prin ceea ce faci sau prin ceea ce esti.

Uiti in mod constant de responsabilitatea pe care ti-o asumi precum casatorie, job, copii sau parteneriate.

Nu ai incredere in alte persoane si din aceasta cauza nu lasi pe nimeni sa se apropie prea mult de tine.

Vorbesti doar atunci cand esti intrebat, refuzi sa deschizi conversatia.

Gandesti negativ si refuzi sa crezi ca ceva bun s-ar putea intampla in viata ta.

Urmaresti doar emisiuni triste si filme dramatice, refuzi sa vezi comedii sau filme de dragoste deoarece  simti ca in ele nu te regasesti.

Nu traiesti in prezent esti mereu cu gandul in alta parte sau de cele mai multe ori te gandesti la trecut si la ce s-a intamplat.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *