Doctorul Deepak Chopra este de parere ca ne confruntam cu 3 pandemii

 

Doctorul Deepak Chopra este un autor care are peste 90 de selleruri internationale.  Acesta este fondatorul Institutului Chopa Global si studiaza si aplica medicina integrativa cu accente pe intersectia dintre stiinta si religie.

Pandemia Covid-19 este usor de gestionat

Renumitul medic sustine ca avem in prezent in plina desfasurare trei pandemii. Prima este cea mai simpla si este declansata de infectia Covid-19 dar este si cea mai simpla de gestionat.  De ce afirma medicul acest lucru? In primul rand sustine ca toata lumea stie ce are de facut si tratamentul care se acorda nu mai este o enigma.

La fel de grava dar mult mai periculoasa este pandemia economica deoarece sunt sute de milioane de someri, afaceri compromise si ingrijorari cu privire la hrana populatiei la nivel global.

A treia si cea mai mare pandemie este cauzata de stres. Stresul este cel care distruge organismul si care poate cauza boli grave

CIteste si asta:  10 intrebari despre contraceptia de urgenta!

„Stresul cauzează creşterea peste normal a nivelului de cortizol şi interacţionează cu secreţia de insulină, adesea încetinind producţia. Stresul are efect inflamator asupra organelor interne, nivelul de cortizol crescut afectează sistemul imunitar, creând astfel un cerc vicios: stresul acut cu care se confruntă majoritatea persoanelor astăzi îi face mai predispuşi la infecţia cu noul coronavirus şi la dezvoltarea de forme severe ale bolii”, a mentionat Dr. Chopra.

Medicul mai sustine ca programul STOP este cel pe care ar trebui sa il urmam. „E normal să ne fie teamă în această perioadă. Soluţia nu e negarea sau ignorarea acestui sentiment, ci conştientizarea lui. Să înţelegem că e normal să ne fie teamă.

Ne confruntăm cu ceva necunoscut, o boală extrem de contagioasă, care se răspândeşte repede şi care poate fi fatală unora dintre noi. Acest lucru nu-l putem nega sau îndepărta. Dar avem la îndemână o altă unealtă: managementul stresului. Şi o putem face în nenumărate feluri. Mulţi oameni se plângeau, acum ceva timp că nu au timp să mediteze, nu au timp să se relaxeze etc. Iată că, prin forţa împrejurărilor, acum avem timp.

CIteste si asta:  Adopta cele 7 trucuri de fitness pentru a fi mai sanatoasa

O altă metodă extrem de eficace se numeşte STOP. Te poţi gândi la ea ori de câte te simţi stresat – amintiţi-vă că organismul nostru ne dă semnale fizice extrem de clare când am depăşit nivelul normal de stres: dureri musculare, disconfort abdominal, crampe, dificultăţi de respiraţie. Orice manifestare biologică estre strâns legată de o dereglare emoţională. Şi atunci când aveţi cel mai mic semn fizic, aplicaţi tehnica STOP.

S– înseamnă stai, stop, opreşte-te din orice faci în acel moment, mai ales daca nu este o chestiune de viaţă şi de moarte.

T – trage. Trage adânc aer în piept, respiră încet, concentrându-te doar pe faptul că respiri, şi, de ce nu că poţi să o faci (spre deosebire de multe persoane, în perioada asta…) Respiraţia conştientă încetineşte ritmul cardiac, are efect vasodilatator şi, în timp, poate reduce inflamaţiile din corp, prin îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Şi zâmbeşte. Încearcă să zâmbeşti, pentru că zâmbetul are efect biologic demonstrat.

O – observă. Observă ceea ce faci în acest moment, observă ce simţi, observă ce schimbări imediate s-au produs în corpul tău, observă ce se întâmplă cu el. În momentul în care ai schimbat atenţia din minte către corp, emoţiile disruptive, cauzatoare de stres, dispar. Astfel, apar modificări chimice în organism, scade nivelul de cortizol şi adrenalină, detensionând musculatura şi sistemul circulator.

CIteste si asta:  Greutatea ideala a unei femei insarcinate!

Primeşte – ce ţi se întâmplă. Cu compasiune, cu atenţie, cu întrebări despre scopul pentru care eşti în situaţia de faţă.” a mentionat acesta.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *