Descopera cine a fost prima femeie automobilist

Persoana care a inventat automobilul a fost Carl Benz si tot el este cel care a introdus Automotive Hall of Fame in anul 1984. Dupa care a venit si randul sotiei sale, Bertha Benz sa ajunga in Automotive Hall of Fame.

Stereotipurile precum femeia nu poate conduce au fost astfel spulberate.

  Cine a fost Bertha Benz?

Bertha Benz a fost cea care a avut incredere in inventia lui Carl si cea care a investit foarte mult din finantele proprii dar si cele a parintilor sai ca aceasta inventie sa se transforme in realitate.

Bertha a demonstrat ca automobilul este viabil fiind chiar ea pionerul calatoriilor. Prima calatorie cu automobilul a fost  extrem de captivanta. In dimineata zilei de 5 august 1888 Bertha si cei doi fii ai sai Richard si Eugen au iesit din casa. Tatal lor, Carl Benz dormea si toti trei i-au lasat o scrisoare prin care il informau ca pleaca in vizita. Bertha nu i-a spus sotului ei cu ce se va deplasa pana la mama ei care locuia in Mannheim. Distanta era de 100 de kilometri iar ca mijloc de transport cei trei s-au folosit de prototipul lui Carl.

CIteste si asta:  Afla ce acuzatii i se aduc Madonnei in Rusia!

Pe drum Bertha a fost nevoita sa opreasca la farmacia din Wiesloch pentru a cumpara lichidul de curatare Ligroin pe care l-a utilizat drept combustibil. Din acel moment farmacia a devenit prima statie de alimentare din lume.

Dupa care urmatoarea oprire pe care Bertha a facut-o a fost la o cizmarie si asta pentru a inlocui elementele din lemn al sistemului de franare. Asa s-au inventat primii saboti de franare. Dupa care linia de combustibil care era blocata a fost reparata cu un ac de par iar sistemul de aprindere a fost izolat cu o jartiera.

Bertha era priceputa si la reparatii mai ales ca petrecea foarte mult timp alaturi de Carl in momentul in care acesta isi crea inventiile. Toate descoperirile pe care Bertha le-a facut de-a lungul calatoriei l-au ajutat pe Carl sa descopere care sunt eventualele probleme care pot aparea la masina. In plus aceasta a devenit prin aceasta calatorie un manager al calitatii automobilului.

In prezent masinile sunt mult mai sigure si daca au nevoie de reparatii tot ce ai de facut este sa mergi intr-un service autorizat. Ca sa poti conduce o masina trebuie sa ai 18 ani impliniti si trebuie sa urmezi o scoala de soferi.

CIteste si asta:  Jennifer Lopez a fost la un pas de epuizare

Instructorul auto te va ajuta sa inveti sa conduci prudent si vei putea iesi in trafic mult mai increzatoare in fortele proprii. In ceea ce priveste modul de invatare cel mai bine este sa ii contactezi pe cei de la https://chestionareauto.ro/ . Asa vei putea asimila toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea conduce corect. Fara sa cunosti regulile de circulatie nu poti iesi in trafic si nu poti avea incredere in tine.

O buna soferita stie cat de important este sa invete sa conduca corect. Femeile conduc in general prudent si nu incurca circulatia.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *