Decorațiuni de Crăciun făcute cu prichindeii

Magia Crăciunului este resimțită de către noi toți care sărbătorim Nașterea Domnului, dar fiecare simțim diferit această sărbătoare. Poate unii dintre noi ne concentrăm mai mult pe prepararea diferitelor mâncăruri tradiționale de Crăciun sau mai speciale, alții pe cumpărarea cadourilor, alții pe decorarea casei, împodobirea bradului  și poate, involuntar uităm de prichindeii care zburdă prin casă.

Cel mai probabil, noi când am fost mici, nu prea am simțit Crăciunul cum îl simt copii din ziua de azi, părinții erau prea ocupați cu frenezia preparatelor și a curățeniei. Nimic de condamnat! Așa se proceda atunci, dar cu toate acestea sunt sigură că avem amintiri frumoase cu părinții noștri dragi, cu Moș Crăciun cu desaga lui plină de cadouri pentru noi.

De aceea, m-am gândit că ar fi frumos să luăm o mică pauză de câteva ore de la nebunia cumpărăturilor și a pregătirilor înainte de Crăciun și să petrecem timp de calitate alături de copii făcând decorațiuni. Poți recicla jucării sau globuri vechi. Imaginația nu are limite.

Da, casa va fi un dezastru, dar nimic nu se compară cu bucuria copiilor și râsetele lor contagioase. Poate chiar vei ține amintire acel ornament și când micuțul tău va fi un bărbat sau o femeie în toată firea îi spui „Uite, împreună am făcut acest ornament în 2021, ai făcut toată casa numai sclipici.

Mai ții minte, mamă?”, deja mi s-a făcut pielea de găină și mă cutremur. Nu încape îndoială că se va bucura și va prețui acel ornament toată viața lui. Ție nu ți-ar fi plăcut?

Zic să ne ștergem lacrimile, de bucurie evident, și să începem să meșterim la aceste fabuloase decorațiuni alături de versiunea ta în miniatură.

CIteste si asta:  Ce trebuie sa te ingrijoreze la un copil nou nascut!

Proiectul de Crăciun #1: Coroniță din globuri

Inevitabil avem printr-o cutie niște globuri mai vechi care nu au mai fost atârnat în brad, dar nu ne lasă inima să le aruncăm deoarece suntem legați sentimental. De aceea, mi se pare o idee genială să le reciclăm, ca să zic așa.

Ai nevoie de globuri și lipici sau un pistol de lipici. Pur și simplu lipești globurile între ele într-o formă dorită de voi. Pentru bucuria celui mic, puteți face o coroniță în formă de ursuleț, Mickey Mouse sau orice animăluț iubește el sau ea.

La final, poți atârna coronița de ușa casei și toată lumea vă va admira opera de artă, o poți așeza pe masa din living sau în camera copilului. Ce mi-ar fi plăcut ca și mama mea să fie atât de creativă!

Proiectul de Crăciun #2: Schimbare de look a globurilor vechi

Sigur mai găsești câteva globuri pe care nu plănuiești să le pui prin bradul de Crăciun și uite că mai faceți împreună un proiect drăguț. Deja știi că globurile sunt materia primă și mai ai nevoie de acuarele tempera, pensule și creativitatea voastră! Dacă copilul tău este destul de mare și știe să scrie, dă-i libertatea de a scrie ce mesaj vrea pe glob și să îl picteze în culorile preferate. Mic pont!

Puteți să oferi în dar aceste globuri personalizate de voi, cred că bunica va fi foarte impresionată și mândră de micii ei artiști. Nu te îngrijora dacă nu iese perfect. Astăzi nu căutăm perfecțiunea, ci dragostea și conexiunea cu cei dragi nouă.

Proiectul  de Crăciun #3: Pictură pe lemn

CIteste si asta:  Copil crescut de bunici. Alegerea buna?

Acum îți voi da o rețetă care sigur va stârni un șirag de lacrimi de fericire pe obraji. Ingredientele necesare sunt: o bucată mai fină de lemn, o scândură sau o bucată de rigips, fie bucățile rotunde sau pătrate, acuarele și pensule.

Pictați ceva legat de Crăciun! Pe Moș Crăciun, pe Rudolph un om de zăpadă sau am o idee și mai bună! Pictați chiar portretul familiei voastre! Nu uitați de câini, pisici, papagali, găini. Pentru a fi o adevărată pictură crăciunistică, puteți pita fiecărui membru din familie o căciulă roșie de Moș.

Am pus în practică acest proiect cu nepoții mei, i-am răpit vreo două zile la mine acasă și mă gândeam cu ce să îi țin ocupați și ce activități interesante să facem împreună. Și bam! Mi-a venit fabuloasa idee!

Să nu îți spun că a mea cumnată nu s-a oprit din plâns vreo 10 minute și m-a făcut și pe mine să plâng. Ba mai mult, avem o comandă de la bunica pentru un tablou fără temă crăciunistică de data aceasta.

Proiectul  de Crăciun #4: Conuri vopsite și date printr-un praf de sclipici

Știu că acest proiect este mai „periculos”, dar este distractiv și oricum aspirăm în fiecare zi, când ești obsedată de curățenie ce este un praf de sclipici?! O nimica toată! Și pe această cale, dragă mămică, țin să te felicit pentru tot ceea ce faci!

Am mai scăpat o lacrimă, dar tot de bucurie. Avem nevoie de conuri de brad, fie adunat de prin păduri sau cumpărate de la magazin. Le vopsiți frumos în culorile preferate, iar la final adăugați un praf magic de sclipici și după 2 minute aveți cel mai frumos ornament!

CIteste si asta:  Cum sa mentinem in forma catelusul?

Dacă vrei să faci totul mai special, ce zici de mașinuțele fiului tău sau poneii fiicei tale? Nu crezi că sunt cam uitați?! Dă-le o nouă viață! Transformă-i în decorațiuni de Crăciun. Rețeta este aceeași, doar ingredientul de bază este diferit. Mai am o idee legată despre aceste mici jucării, dar ți-o spun data viitoare!

Proiectul  de Crăciun #5: Brăduți, steluțe și fulgi de zăpadă din bețe

Fie că folosiți bețe de înghețată sau crenguțe nu are absolut nicio importanță! Ai nevoie de ce bețe ai la îndemână, lipici și mânuțe de lucru. Adițional, puteți picta figurinele create și să le decorați cu mărgele, globuri mici, sclipici sau boabe de cafea.

Cei mici vor mai mult decât încântați să petreceți astfel timpul împreună. Dacă prichindelului îi face plăcere să meșterească, încercați diferite proiecte period. Ce activitate mai relaxantă decât meșteritul cu cel mic la sfârșit de săptămână? Poți implica întreaga familie și cu siguranță veți petrece un timp pe cinste. Garantez! Un alt avantaj: ai ajutoare la curățenie! Hihi!

Nu te mint, mai am idei, dar le păstrez și pe data viitoare! Sper că te vei relaxa și vei petrece timp de calitate cu copilul tău și de ce nu, și cu restul familiei. Poate în acest mod, copilul va prinde dragul artei și se va naște următorul Michelangelo.

Si nu uita, cel mai important pentru copilul tau este sa petreci timp cu el. Iar una dintre cele mai frumoase amintiri pe care i le poti face este cum impodobeati bradul de Craciun. Desigur, cel mai frumos brad artificial il gasesti pe BraziCraciun.net aici https://www.brazicraciun.net/brad-artificial

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *