De ce nu poti ramane insarcinata ?

Afectiuni frecvente care duc la infertilitate

Infertilitatea la femei este un subiect delicat si greu de abordat. Femeile care nu pot ramane insarcinate duc  o permanenta lupta cu sentimentul de vina.

Ceea ce trebuie sa stie este ca nu exista motiv de invinovatire, numeroase afectiuni au la baza factorii genetici. Chiar exista sanse  pentru a deveni fertile si evident in cele din urma sa se confirme sarcina.

Este nevoie sa cunoastem cele mai frecvente afectiuni care pot afecta fertilitatea , sa recunoastem simptomele pentru a putea sa ne adresam in timp util medicului specialist. Sunt cateva cauze frecvente de infertilitate, pe care le vom afla impreuna.

Sindromul ovarelor polichistice

Prescurtat SOP, Sindromul ovarelor polichistice este o cauza frecventa de infertilitate la femei. Dezechilibrul hormonal este o caracteristica a acestei afectiuni, dezechilibru aparand ca urmare a faptului ca ovarele produc  hormoni masculini androgeni mult peste nivelul normal.

Ciclul menstrual fiind dereglat de acest nivel ridicat de hormoni, foliculii ovarieni raman imaturi , ovulatia aparand mai rar sau devenind inexistenta , creand anovulatia.

CIteste si asta:  Sfaturile care iti asigura un somn odihnitor

Cercetarile recente in domeniu, au concluzionat ca boala apare ca urmare a combinatiei de factori genetici si de mediu

Printre simptomele acestei boli mentionam ciclul menstrual care poate fi neregulat, abundent, rar sau absent. Pilozitatile excesive pe fata , abdomen , piept sau barba, precum si aparitia acneei pe spate, piept si abdomen, o pielea grasa, sunt si ele simptome ale sindromului ovarelor polichistice.

Acest sindrom al ovarelor polichistice, reduce mult sansele de a concepe un copil, daca nu este tratat correct si la timp, poate duce chiar la infertilitate.

Tratamentul chiar si chirurgical in unele cazuri , face ca ovulatia sa se restabileasca in majoritatea cazurilor, sansele ca sarcina sa apara, crescand pana la 70 %.

Endometrioza

Endometrioza o afectiune des intalnita , care afecteaza grav sansele de a ramane insarcinata. Aceasta afectiune reprezinta o problema ginecologica progresiva, fiind cronica si este cel mai intalnita la femeile cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, varste la care femeile sunt in cea mai fertila perioada. Leziunile endometriozei isi fac aparitia atunci cand celulele din mucoasa uterului(uterului) , cresc in afara uterului. Sunt necunoscute inca cauzele care declanseaza endometrioza.

CIteste si asta:  Ce este sarcina toxica?

Sangerarile menstruale neregulate, durerile pelvine inainte sau dupa ciclul menstrual,  durerile in timpul actului sexual, precum si diareea , constipatia sau sange present in urina, sunt simptome frecvente ale endometriozei.

Diagnosticarea precisa a endometriozei se poate realizeaza  prin laparoscopie.

Femeile afectate de endometrioza , pot avea sanse de a ramane insarcinate. Asociatia pentru Endometrioza din Statele Unite, precizeaza ca infertilitea afecteaza aproximativ 30-40% dintre pacientele care sufera de endometrioza si ca exista tratamente care pot ajuta in cresterea sanselor ca pacientele afectate de endometrioza , sa poata deveni mamici.

Insuficienta ovariana primara

Insuficienta ovariana primara debuteaza atunci cand activitatea ovarelor inceteaza prematur, inaintea varstei de 40 de ani.

Simptomele sunt asemenea menopauzei : menstre neregulate , bufeuri, uscaciune vaginala.

Alte cauze de infertilitate sunt Fibromul uterin si bolile cu transmitere sexuala.

Trebuie precizat ca si bolile cu transmitere sexuala pot fi cauza de infertilitate, precum si fibromul uterin, acesta din urma fiind o tumora benigna  care reduce mult sansele de a avea copii.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *