Rezumat:
Frumusetea este un aspect important in vietiile tuturor, iar industria cosmetica include nenumarate tratamente ce au rolul de a mentine tenul si pielea intr-o stare cat mai buna. Totusi, solutiile din comert nu sunt intotdeauna calitative si pot avea chiar efecte daunatoare odata ce se inceteaza administrarea acestora. De aceea, este recomandata evitarea acestora si utilizarea unor tratamente naturale.
Ce este laptisorul de matca?
Dupa cum sugereaza si denumirea, acest produs provine de la albine. In principiu, este vorba de o substanta vascoasa, care se formeaza prin glandele hipofaringiene. Scopul producerii este cel de a prelungii durata de viata a reginei, aceasta fiind hranita cu acelasi element inca din stadiul de larva. Laptisorul de matca are culoarea alb-galbuie, avand gustul acrisor si fiind recunoscut in medicina pentru proprietatiile sale asupra organismului uman.
Ce contine produsul?
Pana in prezent, nu s-au determinat toate beneficiile laptisorului de matca. Ingredintele din interior sunt insa unele numeroase si ofera multe proprietati, existand o gama variata de vitamine si minerale. Spre exemplu, exista toate vitaminele B, precum si cele A,D,C sau E. Pe langa acestea, laptisorul de matca este singura sursa de acid 10 HDA din lume. Acelasi ingredient confera efecte antibacteriene, antifungice si antivirale necesare in corpul oricarui consumator. Antioxidantii sunt insotiti de peste 17 aminoacizi, dintre care 8 sunt esentiali si corpul nu ii poate produce singur. Laptisorul de matca mai include minerale, precum potasiu, calciu, sodiu sau zinc si proteine intr-un procent de 12%.
Care sunt avantajele asupra sanatatii?
Un laptisor de matca 100 g de calitate reprezinta un remediu naturist ideal pentru piele si frumusete. Acesta se intalneste in nenumarate creme, fiind inclusiv amestecat in diverse masti pentru fata. Procesul are loc datorita faptului ca exista efecte de antiimbatranire si de ameliorare a ridurilor. Proprietatile de vindecare duc la combaterea ranilor usoare, a taieturilor si a acneelor. De asemenea, pielea va fi protejata impotriva razelor UV. Desi cu totii vom ajunge la o varsta inaintata, aspectul fetei poate fi imbunatatit pana intr-un anumit punct. Pe langa alimentatie, consumul suplimentelor are un rol important in regenerarea celulara. Cu cat imbatranesti mai mult, cu atat pielea devine mai uscata, pierde din elasticitate si ajunge sa fie mai fragila.
Pe de alta parte, consumul de laptisor de matca va stimula productia de colagen. Aceasta proteina mentine intregul corp unit si are un rol estetic important. Prin stimularea sa, pielea va recapata un aspect tanar si placut. Efectul este posibil datorita prezentei siliciului. In plus, exista nutrienti si antioxidanti care contribuie in regenerarea pielii mai rapid. Spre exemplu, ar putea fi vorba de enzime, hormoni si acidul decanoic. Elementele de acelasi tip duc la formarea unui strat epiderm fin si radiant, existand studii care atesta acelasi rezultat.
Cum poate fi administrat laptisorul de matca pentru piele?
Pe langa administrarea clasica, laptisorul de matca se poate combina in multe retete naturiste de creme pentru fata. Una dintre cele mai comune alternative este utilizarea sa impreuna cu sfecla rosie. La ambele ingrediente se va adauga miere si se amesteca totul pana cand se obtine o pasta omogena. Aceasta va actiona pe fata timp de 30 de minute, dupa care se indeparteaza cu ajutorul apei calde. Repetand aplicarea in mod repetat, te vei bucura de ten vizibil hidratat. Pentru a obtine rezultate cat mai bune, asigura-te ca folosesti un produs 100% natural si crud.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.