De ce ar trebui sa folosesti produse bio

Pielea, cel mai mare organ al corpului, absoarbe toate substantele chimice din haine, produse pentru corp si detergentul pentru vase, iar cercetarile sugereaza ca aceste substante pot provoca alergii, pot creste riscul unor forme de cancer, si pot duce la multe probleme de sanatate. Asadar, ai foarte multe motive pentru care ar trebui sa folosesti produse bio.

Produsele bio iti ingrijesc si curata pielea, vasele si hainele in mod natural, fara sa lase in urma reziduuri chimice neplacute care pot dauna familiei tale. Produsele de curatare bio sunt realizate folosind anumite practici de fabricatie, si ingrediente derivate in mod natural. Produsele bio sunt sigure, non-toxice si biodegradabile, si nu afecteaza negativ mediul sau sanatatea familiei tale. Produsele de curatare bio sunt testate riguros in laboratoare pentru eficacitate. Acestea trebuie sa respecte toate reglementarile si sa abia garantia calitatii.

CIteste si asta:  Obiceiuri ciudate legate de dragoste, culese din toata lumea!

Daca alegi sa folosesti produse bio, inseamna ca ai un anumit impact asupra mediului. Etichetele de mediu restrictioneaza puternic sau interzic utilizarea anumitor substante daunatoare sanatatii si mediului. In plus, numai produsele care folosesc ambalaje din ce in ce mai ecologice pot primi o eticheta. Utilizarea acestor produse certificate si utilizarea dozajului prescris ajuta la reducerea impactului negativ asupra mediului.

Cum alegi un detergent bio pentru rufe

Un detergent bio pentru rufe poate curata hainele la fel de bine ca un detergent conventional, dar fara a lasa in urma reziduuri periculoase pentru pielea ta sau pentru mediu. Toate ingredientele active din detergentii bio provin din surse vegetale, si sunt 100% biodegradabile. Atunci cand alegi un detergent bio, trebui sa acorzi o atentie deosebita ingredientelor. Pentru a te asigura ca alegi un produs de calitate, opteaza pentru un detergent care nu contine organisme modificate genetic, fara surfactanti sau conservanti derivati partial sau total din petrochimicale, cu uleiuri esentiale ecologice, cu sapun vegetal pur, si realizat cu materii prime care provin din culturi ecologice.

CIteste si asta:  Faci si tu aceste greseli atunci cand cureti baia?

Cum alegi un detergent bio pentru vase

Similar cu modul in care alegi produsele alimentare sanatoase, trebuie sa cauti un detergent de vase cu cea mai scurta lista de ingrediente. In general, cu cat este mai scurta lista de ingrediente, cu atat produsul este mai sigur pentru curatare. Elementele comune si utile care se regasesc in detergentii bio pentru vase includ apa, bicarbonat de sodiu, otet, uleiuri esentiale, aditivi balsamici din plante salbatice, etc. Un detergent bio poate curata vasele la fel de bine ca unul non-bio, indiferent daca alegi un produs pentru masina de spalat vase, sau un detergent pentru spalare manuala. Detergentul bio pentru vase indeparteaza eficient petele dure si uleioase, nu lasa reziduuri de substante chimice pe vase si nu contine ingrediente petrochimice, coloranti sau conservanti.

Cateva dintre ingredientele care impiedica un produs sa obtina eticheta bio, si de care trebuie sa te feresti sunt: fosfati (fosfatii anorganici dauneaza sanatatii), dietanolamina (acest ingredient functioneaza ca emulgator sau agent de spumare si siguranta lui este discutabila), trietanolamina si Butyl cellosolve.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *