De ce alimente sa te feresti cand esti insarcinata!

Stii foarte bine ca in timpul sarcinii nu trebuie sa bei, sa fumezi sau sa faci anumite exercitii fizice, prea solicitante. Atunci cand esti insarcinata, trebuie sa iti schimbi stilul de viata complet, chiar si alimentatia. Evident, acum cand corpul tau trece prin schimbari majore, este cel mai bine sa te feresti de anumite alimente care ti-ar putea dauna. Sa vedem care sunt acestea!

Lactate. Nu consuma niciodata lactate nepasteurizate, lapte proaspat nefiert sau branzeturi cu mucegai. Acestea pot contine bacterii care pot dauna atat tie, cat si fatului.

Mezeluri. Gravidelor nu li se recomanda consumul colorantilor sau aditivilor alimentari, atat pe perioada sarcinii, cat si pe perioada alaptarii. Mezelurile, pateurile, carnaciorii sau cremvusti sunt toate produse alimentare ce contin aditivi alimentari. Daca nu sunt gatite suficient de mult, acestea pot contine agenti patogeni care iti poate afecta sanatatea.

Vitamina A. Desi in perioada sarcinii orice femeie are nevoie de un plus de vitamine si minerale, consumul de vitamina A trebuie sa fie tinut sub control. Poti consuma alimente, fructe sau legume care sa contina vitamina A, insa nu lua si suplimente alimentare, deoarece este foarte probabil sa depasesti doza zilnica recomandata.

CIteste si asta:  Alimentele care te pot face fericita

Bauturi. In ceea ce priveste consumul de bauturi, in timpul sarcinii sunt interzise alcoolul, cofeina sau sucurile acidulate, care iti pot provoca gaze la stomac. Daca iti este pofta de o bere atunci consuma una fara alcool, daca vrei un suc, fa-l in casa, astfel va fi cat mai natural si fresh. In cazul in care bei si cafea, atunci va trebui sa te obisnuiesti cu cea fara cofeina.

Oua. Evita sa consumi  oul nefiert (din maioneza facuta in casa) deoarece poate contine salmonela. Daca ai pofta de oua atunci consuma-le bine fierte.

Carne. Chiar daca o friptura de vita in sange suna minunat, pe parcursul sarcinii ar trebui sa te feresti de orice carne care nu este gatita suficient. In acelasi timp, consuma mai putina grasime sau carne grasa, si inlocuieste-o cu peste slab, cu fructe de mare sau carne slaba de pui sau curcan.

Peste. Se recomanda consumul de peste, atat pe perioada sarcinii, cat si dupa, insa ai mare grija la ce pesti alegi. Incearca sa consumi pesti de apa dulce, si evita pe cat posibil pestii oceanici, care s-ar putea sa aiba un nivel crescut de mercur sau plumb. In ceea ce priveste sushi, facut din carne de peste cruda sau putin afumata, va trebui sa renunti la aceasta delicatesa. Pestele crud poate fi infectat cu diferiti agenti patogeni care sa iti puna in pericol sanatatea.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *