De cat sex e nevoie pentru o relatie reusita?

Majoritatea oamenilor casatoriti simt ca sunt nefericiti si ca au o viata sexuala nesatisfacuta, nu datorita momentelor propriu-zise de sex, ci frecventei reduse ale acestora. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii in urma unui studiu efectuat asupra unui numar de peste 400 de respondenti. Sa vedem de cat sex e nevoie pentru o relatie reusita!

Femeile care au spus ca sunt nefericite, au declarat ca intretineau 3-4 raporturi sexuale pe luna, in timp ce femeile care erau multumite de viata lor sexuala aveau in jur de 11 raporturi sexuale pe luna. Tot studiile au aratat ca cei mai fericiti ani de casnicie sunt primii doi ani, iar dupa aceasta perioada cuplul trebuie sa depuna ceva eforturi pentru o viata satisfacatoare.

Scaderea frecventelor partidelor sexuale sunt puse pe seama grijilor cotidiene, precum rata la banca, ipoteca, stresul de la locul de munca, ingrijirea copiilor, etc. Toate aceste lucruri fac ca dinamica cuplului sa se schimbe in timp, ceea ce este absolut normal.

CIteste si asta:  Kamasutra in apa! Vrei sa te uzi?

Insa cercetatorii au incercat sa raspunda si unei intrebari cat se poate de normale: de cat sex e nevoie ca sa fim fericiti? Studiile in domeniu arata ca cuplurile care intretin relatii sexuale de 2-3 ori pe saptamana sunt mult mai fericiti, se inteleg mai bine, au un nivel al stresului mult mai scazut si sunt mult mai optimisti fata de cuplurile care fac sex doar o data pe saptamana.

In plus, exista si o preferinta personala pentru frecventa contactelor sexuale. Exista femei care se simt multumite cu o singura partida de sex pe saptamana, insa exista si femei care isi doresc in fiecare zi contact sexual cu partenerul. Depinde doar de nevoile personale ale fiecaruia dintre noi.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *