Curcan umplut la cuptor

Un curcan umplut la cuptor este cu siguranta un preparat cu care iti vei cuceri toti invitatii. Daca vrei sa planifici o cina perfecta atunci trebuie sa le oferi invitatilor tai cel mai bun preparat. Curcanul umplut este un preparat care se va bucura de toata aprecierea invitatilor tai.

Iata cum poti prepara un curcan umplut la cuptor

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 50 min

Timp de gatire: 300 min

Gata in: 350 min

INGREDIENTE

1 curcan (6-7 kilograme)

jumatate de kilogram de carne de porc tocata

6 felii bacon

150 g șuncă de porc tăiată cubulețe

1 ceapa

3 catei de usturoi

2 fire de telina Apio

jumatate de pahar de migdale tocate

4 mere

jumatate de pahar de stafide

jumatate de pahar de vin alb

jumatate de pahar de sherry

ulei pentru prajit

sare

piper

Mod de preparare

Curcanul umplut este un preparat adorat peste tot in lume. Acesta ne trimite cu gandul la cele mai importante sarbatori din America unde curcanul nu lipseste de pe masa.

CIteste si asta:  Musafiri sofisticati?

Daca si tu la randul tau vrei sa iti surprinzi invitatii cu un preparat unic poti incerca sa prepare un curcan umplut si cu siguranta vei obtine aprecierea tuturor prietenilor invitati la masa.

Cum se prepara curcanul umplut la cuptor?

Curcanul se spala bine cu apa rece atat in exterior cat si in interior, dupa care se lasa la uscat si se condimenteaza cu sare si cu piper si se leaga picioarele. Intr-un vas incapator se pune curcanul cu apa si se fierbe timp de cateva minute. Curcanul se lasa in cele din urma la uscat. Pentru a prepara umplutura trebuie sa tai marunt toate legumele si bacon-ul. Usturoiul si ceapa se calesc in ulei si dupa cateva minute se adauga si carnea tocata. Cand carnea tocata incepe sa isi schimbe culoarea se adauga sunca, mogdalele, merele, stafidele si telina Apio. Se adauga si sherry-ul dupa care se lasa la gatiti pana cand se adauga legumele si carnea.

CIteste si asta:  Merdenele cu branza sarata

Daca ai la indemana o seringa de bucatarie poti injecta curcanul cu vin din loc in loc, daca nu ai o seringa atunci poti stropi curcanul cu vin. I se desfac picioarele curcanului dupa care il poti umple cu amestecul obtinut.

Cand curcanul a fost umplut din nou I se leaga picioarele. Optional poti adauga in tava de gatiti felii de ananas sau cartofi.  Intr-o tava de aragaz se va adauga curcanul umplut si se acopera cu o folie de aluminiu.

Curcanul se gateste timp de 5 ore la 180 -200 grade Celsius. Calcul de gatire trebuie sa se faca la un kilogram de curcan. Pentru  fiecare kilogram de curcan trebuie sa se ia in calcul o ora de gatit. La fiecare ora curcanul se stropeste cu lichidul din tava. Daca in tava nu mai ramane lichid se poate adauga supa sau vin. Dupa ce curcanul este aproape gatit se poate inlatura  folia de aluminiu si se mai lasa la gatit pana cand capata o culoare frumoasa iar curcanul va avea o savoare unica.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *