Cum tinem sub control naparlirea blanii cainelui!

In functie de rasa aleasa, cainii naparlesc cam de 2 ori pe an si ne pot umple casa de par. Daca vrei sa nu strangi zilnic dupa patrupedul tau sau sa iti cureti hainele de fiecare data cand iesi din casa atunci urmeaza cateva sfaturi simple, dar utile. Cainii care locuiesc in apartamente naparlesc aproape tot timpul anului, fata de cainii care locuiesc la curte a caror blana se schimba in maxim 4 luni.

Alimentatie. Se pare ca alimentatie patrupedului este foarte importanta in schimbarea blanii. Discuta cu veterinarul care este necesarul zilnic de vitamine si nutrienti pentru rasa respectiva si cumpara-i mancarea potrivita.  Cu cat are o alimentatie mai completa cu atat blana va arata mai bine, va fi mai frumoasa si rezistenta.

Perie. Cainii cu blana lunga trebuiesc periati zilnic pentru a nu lasa blana in casa. Cumpara-i cainelui tau o perie speciala pentru caini pe care o gasesti in orice pet shop. Dimineata sau seara stai cateva minute cu patrupedul tau si periaza-i blana.

CIteste si asta:  Lucrezi mult? Iata ce caine sa iti iei!

Tunsul. Atat in sezonul cald, cat si in “sezonul” naparlirii cainele tau ar trebui tuns. Vara il tundem pentru a-l proteja de caldura excesiva, iar in timpul napalrilii il tundem pentru a nu lasa chiar atat de mult par prin casa, pe canapele, pe covor sau pe hainele noastre.

Samponul. Asa cum pentru oameni exista diferite tipuri de sampon, asa exista si pentru caini. Sampon cu diferite esente care fac blana cainelui sa miroasa frumos, sampon impotriva parazitilor externi, sampon pentru mentinerea unei blani cat mai frumoase. toate aceste produse sunt create special pentru pielea sensibila a animalului, asa ca nu il spala cu samponul tau personal deoarece nivelul mare al ph-ului ii poate provoca probleme dermatologice.

Atentie la femele. Daca sunt in perioada gestatiei sau alapteaza ai grija cat de mult par pierde. Este normal sa naparleasca in aceasta perioada, insa daca naparleste mai mult decat de obicei este posibil sa aiba probleme de sanatate. Alaptand, aceasta pierde o parte din vitaminele si nutrientii necesari, si este posibil sa aiba nevoie de suplimente alimentare. O vizita la medic este necesara in acest caz.

CIteste si asta:  Ce trebuie sa te ingrijoreze la un copil nou nascut!

Atentie la paraziti. Parazitii sau problemele dermatologice ale cainelui pot provoca o naparlire in exces. Trebuie sa ai grija de prietenul tau cel mai bun si sa folosesti o solutie care tine departe parazitii. Unii dintre acestia sunt atat de periculosi incat pot duce chiar si la moartea patrupedului.

Sunt si anumite rase de caini care nu naparlesc: Irish Water Spaniel, Bedlington Terrier, Wheaten Terrier si cainii mici cu blana carliontata si groasa. Daca esti fericitul stapan al unui caine care nu naparleste atunci nu trebuie sa iti faci griji cu pierderea blanii. Asta nu inseamna ca ai scapat de ingrijirea patrupedului. Acesta va trebui periat si tuns regulat pentru a evita formarea ghemotoacelor de blana.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *