Cum stii ca te afli intr-o relatie care te epuizeaza emotional

Relatiile pot fi o sursa de bucurie si sprijin emotional, dar uneori se intampla sa te gasesti intr-o relatie care te epuizeaza emotional. Aceasta experienta poate fi daunatoare pentru sanatatea mentala si trebuie recunoscuta pentru a putea actiona in consecinta. In acest articol, vei descoperi semnele si simptomele care pot indica faptul ca te afli intr-o astfel de relatie si vei avea parte de cateva sugestii despre cum sa faci fata acestei situatii.

Cum stii daca te afli intr-o relatie care te epuizeaza emotional

Lipsa de sustinere emotionala

semn evident ca te afli intr-o relatie care te epuizeaza emotional este lipsa de sustinere emotionala din partea partenerului tau. Daca te simti mereu singur in momentele dificile si partenerul tau nu iti ofera sprijinul emotional de care ai nevoie, acesta poate fi un semn ca relatia va afecteaza negativ starea emotionala.

Critica constanta si jigniri

Daca partenerul tau iti critica constant actiunile, iti adreseaza jigniri sau iti ataca in mod repetat stima de sine, acesta este un semn clar ca te afli intr-o relatie toxica. Critica constanta si jignirile pot eroda treptat increderea in sine si pot avea un impact negativ asupra starii tale emotionale.

CIteste si asta:  Ce fantezii au femeile!

Control excesiv

Un alt semn al unei relatii epuizante emotional este controlul excesiv exercitat de partener. Daca partenerul tau incearca sa-ti controleze fiecare aspect al vietii tale, inclusiv prietenii, activitatile si deciziile personale, vei simti ca nu ai libertatea de a fi tu insuti si vei trai sub presiune constanta.

Manipulare emotionala

Partenerul tau poate folosi manipularea emotionala pentru a-si atinge scopurile. Acest lucru poate include jocuri mintale, amenintari, santaj emotional sau controlul asupra emotiilor tale. Intr-o astfel de relatie, te simti mereu vinovata sau responsabila pentru starea de spirit a partenerului tau.

Lipsa echilibrului emotional

Daca te afli intr-o relatie care te epuizeaza emotional, vei observa ca nu te simti in siguranta emotionala si nu primesti sustinerea de care ai nevoie. Partenerul tau poate fi nepasator fata de nevoile si sentimentele tale, iar tu te simti mereu singura si neglijata.

Absenta comunicarii sanatoase

Comunicarea sanatoasa este fundamentul unei relatii fericite si echilibrate. Daca partenerul tau refuza sa asculte sau sa inteleaga nevoile si sentimentele tale si in locul acesteia se implica in discutii agresive, manipulative sau evita sa comunice in totalitate, relatia voastra poate fi una epuizanta emotional.

CIteste si asta:  E demonstrat stiintific! Cum arata o casnicie fericita!

In concluzie, este important sa fii constient de semnele care indica faptul ca te afli intr-o relatie care te epuizeaza emotional.

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *