Acum un secol, damele de companiei erau cele mai bine imbracate femei, frumoase si educate. Pe la inceputul anului 1900, prostitutia era ceva obisnuit, iar in Romania nu mai putin de 12.000 de femei practicau aceasta meserie. Sa aflam mai multe despre prostitutia din trecut!
Se spune ca pe atunci, la intrarea in bordel clientul platea o taxa de intrare si primea un bilet. Prostituatele castigau atunci mai bine decat un avocat sau un medic, chiar daca plateau impozit. In 1921, s-a dat o lege conform careia prostituatele trebuie sa plateasca un impozit de 10% din venitul realizat.
Pe acea vreme, barbatii isi putea face chiar si un abonament la bordel, insa de sarbatori si in zilele de duminica era atat de aglomerat, incat acestia plateau chiar si dublu doar pentru a-si face placerile. In 1925, s-a dat o noua lege care interzicea prostitutia in casele de toleranta.
Dupa numai 2 ani, aceasta lege a fost inlocuita cu una care presupunea ca toate prostituatele sa isi faca fise de sanatate. In acest fel, se dorea tinerea sub control a bolilor venerice. In 1930 s-a adoptat o noua lege, prin care prostitutia era ilegala, insa acest lucru nu a oprit femeile sa practice aceasta meserie.
In 1944, o prostituata incasa 500 de lei pentru o noapte, in timp ce salariul de atunci era undeva intre 200 si 800 lei pe luna. Asadar, prostituatele erau cumparate doar de catre barbatii cu salarii bune sau cu averi.
Pe langa prostituatele care profesau in casele de toleranta, mai existau si curtezanele. Poate cea mai cunoscuta din Bucuresti a fost Mita Biciclista, care a sucit mintile a multor barbati. Aceasta a fost diva perioadei interbelice, fiind curtata de regele Ferdinand, de pictorul Nicolae Grigorescu sau de poetul Octavian Goga.
Inca de pe atunci, existau diferite strategii de marketing: ofertele speciale la casele de toleranta erau greu de refuzat, in special daca acestea aveau un discount mare. Existau si prostituate de lux, care activau in apartamentele proprii si care cereau sume mult mai mari de bani. Majoritatea dintre acestea erau scolite in strainatate, aveau cultura si vorbeau mai multe limbi straine.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.