Cum se calculeaza corect greutatea unui tort de nunta

Tortul este un element deosebit de important in cadrul petrecerilor. Nu exista nunta fara tort, cum nu exista nicio aniversare fara acest element atat de iubit si de asteptat. De aceea, alegerea celui mai bun astfel de desert este un deziderat pentru oricine.

Care este greutatea ideala pentru torturi la o nunta?

Cand se doresc torturi nunta, mirii si apropiatii lor care fac parte din echipa de organizare a evenimentului se gandesc ce greutate ar trebui sa aiba acest desert pentru a fi suficient pentru toti invitatii. Cofetarii cunosc anumite reguli de determinare a masei unui tort, dar cel mai important dintre ele este acela al numarului de invitati.

Conform specialistilor, se inmulteste numarul maxim de invitati care vor fi prezenti la eveniment cu 100 de grame cat trebuie sa cantareasca o felie de tort. Spre exemplu, pentru o nunta cu 200 de invitati, greutatea tortului ar trebui sa fie de 20 de kilograme, exceptand figurinele si alte accesorii care se asaza pe tort si a caror greutate nu trebuie sa intre in calcul. La aceasta valoare, de 20 de kg, se mai poate lua o marja de eroare – se poate intampla ca numarul participantilor sa fie mai mic sau anumite persoane sa nu manance desertul, din diverse motive (satietate, intolerante, diabet sau alte probleme de sanatate).

CIteste si asta:  Cozonac cu ciocolata

De asemenea, practica mai consemneaza si situatii de la polul opus: numarul de portii ar putea fi mai mare, fie ca apar persoane care au anuntat initial ca nu vor fi prezente la eveniment, fie ca altele solicita inca o felie de tort, astfel se mai adauga obligatoriu 2 kilograme, iar greutatea finala a tortului de nunta va fi de cel putin 22 de kilograme, in cazul de fata.

Greutatea nu depinde neaparat de dimensiunea tortului

Atunci cand se comanda un tort pentru nunta, recomandarea ArtDessert este sa se consulte opinia cofetarilor. De multe ori, greutatea unui tort nu depinde de dimensiunea sa. Desi au acelasi diametru, un tort din frisca nu va cantari niciodata la fel cat un tort cu ganaj sau mousse, de exemplu, pentru ca difera densitatea si greutatea ingredientelor.

Regula de 100 de grame de persoana poate fi adaptata in functie de eveniment. La o nunta aceasta este cea mai potrivita cantitate, avand in vedere ca pana la momentul tortului, participantii deja au consumat mai multe feluri de mancare. Insa in cazul unei petreceri in care tortul apare dupa aperitive sau in lipsa unui alt fel de mancare, se pot mari portiile de desert.

CIteste si asta:  Pui Cacciatore

Pentru ca tortul este atat de important, alegerea lui trebuie sa se faca dupa mai multe criterii: preferintele mirilor, alergii sau intolerante, atat in randul acestora, cat si in cel al participantilor, sezonul. In functie de acest din urma criteriu, daca nunta se desfasoara vara, la cort, unde poate fi destul de cald, se poate opta pentru un desert mai racoros, care abunda in fructe si al carui consum sa nu le provoace dificultati sau disconfort invitatilor. Iarna, deserturile mai consistente pot fi o idee buna, dar trebuie sa fie alese cu atentie, tinandu-se cont de sfatul specialistilor.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *