Cum sa ne alegem pantofii? Sfaturi direct de la medici!

Alegerea unor pantofi eleganti nu tine neaparat de moda, ci mai mult de felul in care te fac sa te simti. Pe langa multele sfaturi pe care le putem primi de la stylisti, hai sa vedem care sunt sfaturile medicilor pentru alegerea unor pantofi frumosi si comozi.

Tocul: da sau nu?

Incaltaminte fara toc este ideala daca trebuie sa mergi mult pe jos, daca trebuie sa te misti rapid  si jobul tau nu presupune numai munca la birou. Tocurile pot fi destul de obositoare, chiar si dupa o zi in care ai stat in spatele biroului. Specialistii spun insa ca nu este vorba de inaltimea tocului, ci mai mult de calitatea produsului.

Forma talpii trebuie adaptata anatomiei piciorului. Talpa piciorului are o scobitura numita bolta plantara sau arcul piciorului. Aceasta zona are un rol important in postura corecta a corpului, iar purtarea pe termen lung a pantofilor cu talpa plata poate duce la aparitia afectiunilor degenerative.

CIteste si asta:  Care sunt metodele contraceptive masculine?

Cand e incaltamintea inconfortabila?

Pantofii devin inconfortabili atunci cand au tocul mai mare de 5 cm sau au talpa plata. Acestea pot duce la modificari la nivelul functionalitatii piciorului sau chiar ale coloanei vertebrale. Cele mai comune sunt osteofitele calcanee, numite ciocuri in calcai si monturile. De aceea este foarte important sa asculti ce iti „spun” picioarele tale.

Daca picioarele te dor sau le simti obosite, atunci incaltamintea nu este una comoda si cel mai bun lucru pe care trebuie sa il faci este sa o schimbi. Daca vei continua sa porti pantofi nepotriviti, poti cauza o schimbare in functionalitatea articulatiilor care ne sustin in mers (genunchi sau sold), crescand astfel riscul de aparitie a gonatrozei sau discopatiei.

Cum arata pantofii perfecti?

In primul rand trebuie sa aiba in interior, o ridicatura care sa sustina bolta plantara, despre care vorbeam la inceput. Asadar evitam incaltamintea cu talpa plata, dar si tocurile mai mari de 8 cm sau varfurile ascutite.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *