Cum sa mentinem in forma catelusul?

Indiferent ca ti-ai luat un caine de talie mica sau mare, acestia trebuie scosi la plimbari zilnice si incurajati sa faca miscare pentru a nu se transforma in niste exemplare obeze. Evident ca si alimentatia, stilul tau de viata si forma fizica sunt elemente care duc la o sanatate buna a cainelui pe o perioada mai mare de timp.

Reginele.ro iti da cateva sfaturi despre cum poti sa iti mentii cainele in forma, sa fie jucaus, vesel si sanatos in fiecare zi.

Alimentatie. Este foarte important felul in care alegi sa iti hranesti patrupedul, deoarece o hrana neadecvata poate duce la obezitate si la aparitia anumitor boli. Citeste mai multe despre alimentatia catelusului tau aici.

Exercitii. Stabiliti zilnic un program de exercitii pentru patruped, care poate presupune alergare alaturi de tine, joaca prin casa sau invatarea unor trucuri noi. Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru caini, mai ales pentru cei de talie mare care stau intr-un apartament si care trebuiesc scosi de mai multe ori afara la alergat.

CIteste si asta:  Cele 5 etape ale mariajului

Timp. Alege sa petreci timp alaturi de catelusul tau ori de cate ori ai ocazia. Astfel, el va beneficia de toata atentia pe care i-o poti oferi, iar tu vei scapa de stres si vei avea o tensiune echilibrata (s-a descoperit ca 15 minute petrecute cu cainele nostru in fiecare zi poate face minuni organismului nostru, alungand stresul si calmandu-ne).

Dresaj. Orice caine are nevoie sa fie macar putin dresat, sau sa asculte de stapan. Un caine haotic, care face doar ce vrea el va fi mult mai greu de tinut sub control. Programeaza-l la cateva sedinte de dresaj canin cu profesionisti, sau daca ai rabdare incearca sa-ti dresezi chiar tu, acasa, patrupedul, urmarind indicatiile unui dresor profesionist. Asa, vei avea o relatie mult mai buna si mai putin tensionata cu animalul tau.

Veterinar. Niciunui caine nu ii place vizita la veterinar, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim responsabili, ci sa ii ducem la veterinar ori de cate ori observam chiar si cea mai mica problema. Caini pot invata ca veterinarul este un bun prieten daca ii dai o recompensa atunci cand plecati de la cabinet si a fost cuminte J
socializare. Pentru ca un caine sa fie vesel si stabil din punct de vedere emotional, va trebui obisnuit si cu prezenta altor caini. Du-l in parc si lasa-l sa se imprieteneasca cu alti caini si sa socializeze. Asa va invata sa isi stapaneasca agresivitatea si il vei ajuta sa isi faca noi prieteni.

CIteste si asta:  Ce este alergia la animale si cum o putem preveni!

Ingrijire. Nu uita ca un caine ingrijit si curat este un caine fericit. Nu exagera cu bainle, deoarece nu sunt atat de indicate blanii patrupedului. In schimb, du-l la tuns vara daca are prea multa blana, ai grija sa fie mereu cu blana descurcata si nu incalcita, sa aiba mereu gherutele taiate si sa fie deparazitat intern si extern.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *