Cum putem gestiona vizitele in familie astfel incat sa prevenim infectarea

Vizitele in familie in perioada sarbatorilor sunt destul de riscante. Parintii si bunicii nostri fac parte din categoriile vulnerabile si de aceea trebuie sa fim atenti atunci cand ii intalnim.

Ar fi totusi indicat ca in aceasta perioada sa evitam vizitele la parinti sau la prieteni pe cat de mult posibil.

   Iata ce spune Raed Arafat

„Dacă vrem să-i vedem, mergem în vizită cu mască și stăm foarte puțin și plecăm. Dar asta înseamnă cu mască, distanțare, mâini dezinfectate, respectarea tuturor regulilor. Pentru cei care nu pot să amâne aceste întâlniri și să se abțină, poate că aceasta este o soluție de mijloc.” a spus acesta.

Raed Arafat a mai continuat „Riscul este semnificativ, este serios. Nu este de glumit cu el. Această boală s-a dovedit a fi mult mai mult decât au spus unii la început, că este o simplă gripă. Dacă aduci bunicii de la țară la tine, stai cu ei acasă, cu copii, cu tot, poate că bunicii vor pleca infectați după asta. Trebuie înțeles acest lucru. Nu este o dorință a doctorului Arafat sau a autorităților sanitare sau a oricui să strice vacanța pentru nimeni. Trebuie să recunoaștem că suntem într-o situație de anormalitate și care necesită soluții deosebite la acest moment, în speranța că anul viitor vom putea să avem și părinții și bunicii, toți sănătoși lângă noi la sărbătorile de la sfârșitul anului viitor”.

CIteste si asta:  Camere de hotel in Delta Dunarii pentru turisti pretentiosi

Seful DSU a mai spus ca inclusiv OMS recomanda ca in cazul in care au loc anumite reuniuni sa se poarte masca.

“Ne așteptăm la o colaborare și la o înțelegere din partea oamenilor ca acest sfârșit de an, Crăciun și Anul Nou nu vor fi ca anul trecut și nu trebuie să fie ca anul trecut, decât ca să petrecem în familie și să fie lumea între ei, dar nu vor putea să fie petreceri.

Populația trebuie să înțeleagă aceste reguli, că în casa omului nu putem intra. În casa omului pot avea loc și aceste contacte necontrolate care duc la infectarea mai multor persoane. Dacă o persoană invită mai mulți prieteni din mai multe case și locații și se întâlnesc la el acasă și stau câteva ore și petrec, riscul de infectare este mare.

Astăzi, OMS a avut o recomandare că inclusiv când se vor întâlni mai multe persoane care sunt din diferite case, dar tot în familie de sărbători, acest lucru să fie cu mască. Vă dați seama că este foarte greu. Când te întâlnești, vrei să mănânci, să bei, nu merge treaba asta cu mască.

CIteste si asta:  Nunta secreta! Vezi ce actori celebri si-au unit destinele!

Întâlnirile trebuie să fie limitate la persoanele din imediat contact al nostru obișnuit și să nu invităm persoane mai multe, că după sărbători există riscul ca unii dragi nouă să ajungă la spital”,  a mai spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a tinut sa transmita ca semnalele care au fost primite in urma carantinarii in unele localitati sunt “ pozitive” iar rata infectarilor este in scadere. Cu toate astea este recomandat sa dam dovada de prudenta mai ales acum in perioada sarbatorilor.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *