Cum ne influenteaza operatiile estetice?

Operatiile estetice au beneficii psihologice mai mari decat ne-am fi gandit vreodata. La inceput, operatiile estetice au aparut in ajutorul persoanelor mutilate (chirurgia reparatorie). De acolo a luat nastere chirurgia estetica, ce vine in ajutorul oricui isi doreste o modificare fizica.

Sa apelam la o operatie estetica de infrumusetare este mai simplu ca niciodata, si poate si din aceasta cauza numarul celor care trec pragul esteticianului a inregistrat o crestere seminificativa in ultimii ani. Si cei mai multi dintre cei care se opereaza o fac nu pentru ca au un defect fizic, ci pentru ca vor sa arate altfel.

Cercetatorii au fost intrigati de avantul operatiilor estetice si au facut o multime de studii despre impactului acestora asupra psihicului. In primul rand, persoanele care apeleaza la o astfel de procedura are o stima de sine usor scazuta si crede ca cu ajutorul acestei operatii o va rezolva.

Rezultatele studiului au aratat exact acelasi lucru. Subiectilor li s-au pus aceleasi intrebari inainte si la cateva luni dupa operatie. Peste 80% dintre acestia s-au declarat multumiti pe deplin si au obtinut un rezultat mai bun in ceea ce priveste increderea in propria persoana.

CIteste si asta:  Operatii estetice gratuite?

Orice operatie estetica este resimtita puternic si de catre psihicul nostru. O astfel de transformare iti poate schimba complet viata, planurile personale sau profesionale, dar si perceptia celor din jur asupra ta. Insa la fel de important este ca pacientul sa fie pregatit inainte de luarea acestei decizii de a se opera.

Pacientul trebuie sa fie constient de toate riscurile interventiei, de indicatiile pre si post operatorii, de rezultatele care se pot obtine si de felul in care aceasta schimbare ii va afecta viata. Doar cei care stiu la ce sa se astepte sunt extrem de multumiti de rezultate, deoarece au mereu asteptari realiste.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *