Cum iti alegi corect profesia

Criterii de alegere

Cel mai importanta este increderea in tine. Daca tu nu iti oferi credit ,  nu vei reusi sa inspiri incredere nici celorlalti. Trebuie sa fii pregatit pentru competitivitate pentru ca vor exista mereu persoane mai pricepute decat tine , care au calitati  mai puternice decat ale tale. Pregateste-te psihic, motiveaza-te ca vei fi cel mai bun, dezvolta-ti increderea in tine. Un alt aspect important este acela de alege studiile / facultatea potrivita. Pentru a face o alegere cat mai potrivita, este nevoie sa-ti faci o analiza o analiza interioara pentru a identifica abilitatile tale.

Pentru a alege directia carierei, analizeaza ce-ti place cel mai mult sa faci si ce te pricepi sa faci. De asemenea este important ca  domeniul care iti place sa se si potriveasca cu abilitatile tale pentru a-l sustine. Trebuie sa verificam si sa ne confirmam daca avem abilitatile si talentul  necesare pentru a profesa respectiva meserie.  Un alt aspect care ajuta in evolutia ta profesionala, este capacitatea de a accepta cand gresesti, apoi sa inveti din greseli. Sa fii constient ca prin greseli evoluam . Apoi este important sa fim stapani pe propriile noastre decizii si sa fim asumati. Parerile celorlalti conteaza doar in masura in care corespund cu realitatea pe care noi ar trebui sa o cunoastem foarte bine. Daca te vei lasa influentat de opiniile neavizate ale celorlalti , luand o decizie bazandu-te pe opiniile apropiatilor , trebuie sa fii contient ca doar tu iti asumi consecintele eventualului esecului.

CIteste si asta:  Practica Yoga pentru o viata profesionala de succes

Cum iti gasesti un job- Sunt o multime de oferte pe piata muncii. Poate dura chiar luni de zile pana sa-ti gasesti un job, mai ales daca nu ai experienta. In multe cazuri  dupa ce a fost vizualizat , CV-ul tau ramane ignorat undeva. In aceasta situatie, trebuie a reanalizezi modul in care ai construit respectivul CV, el trebuie adaptat criteriilor de selectiei al domeniului sau al comapaniei. Iar daca nu ai experienta, poti adauga in CV-ul tau , faptul ca esti dornic de a acumula experienta chiar si printr-un internship, mai slab platit sau neplatit. Fii indraznet , perseverent si ai rabdare. Cel mai bun mod in care poti acumula experienta , in care sa te pregatesti pentru profesia aleasa, este  voluntariatul in timpul primilor ani de facultate. Evident trebuie sa cauti voluntariat in domeniul de activitate pe care ai ales sa-l studiezi.  Este important sa faci cu placere si pasiune profesia aleasa, astfel momentele dificile sau oboseala vor fii mai usor de suportat.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *