Cum ajutam un copil cu ADHD!

Stiai ca intre 4% si 6% dintre copii sufera de ADHD? Este o tulburare frecvent intalnita in randul copiilor si adolescentilor, insa usor de tratat, mai ales daca este diagnosticata devreme. Sa aflam mai multe despre sindromul deficitului de atentie si al hiperactivitatii.

Simptome

Sa vedem care sunt cele mai comune simptome ale ADHD-ului:

– deficit de atenite. Cel mic se concentreaza greu sau pentru putin timp asupra unui anumit lucru, nu duce la bun sfarsit ce incepe, este distant si uita repede, nu asculta atunci cand i se vorbeste.

– este agitat in permanenta, nu poate sta locului mai mult de cateva minute, nu participa la jocuri sau activitati calme si are in permanenta vanatai, cucuie sau zgarieturi de la traznaile pe care le face.

– vorbeste foarte mult, intrerupe alte persoane, nu ii pasa de recompensele pe care le-ar putea primi daca este cuminte, este foarte nerabdator.

De cele mai multe ori, ADHD-ul debuteaza inaintea varstei de 12 ani si afecteaza de 3 ori mai multi baieti decat fete. In 60% din cazuri, lasata netratata, tulburarea va persista si la varsta adulta.

CIteste si asta:  Cum poti avea un living in stil modern

Ce putem face?

Atunci cand observi oricare dintre simptomele de mai sus repetandu-se frecvent, mergi cu copilul la un medic, pentru a-l examina si pentru a-i pune diagnosticul corect. Lasat netratat, ADHD-ul ii va afecta viata celui mic, deoarece risca sa fie respins de colegi, sa se izoleze si sa ramana fara prieteni. In plus, chiar si studiul ii va fi perturbat deoarece nu va putea sa se concentreze.

Nu te enerva

Cel mai important este sa nu te enervezi pe cel mic si sa incerci sa intelegi ca este vorba de o tulburare medicala. Astfel, incearca sa stai cat mai calma indiferent de lucrul pe care il face. Cu cat vei fi mai nervoasa, cu atat ii vei transmite si lui aceasta stare si va fi si mai energic si neastamparat.

Devin-o terapeutul copilului tau

Nu, nu trebuie sa faci o facultate pentru acest lucru, ci doar sa te documentezi foarte bine despre acest subiect. Citeste cateva carti, vorbeste cu medicul si cu alti parinti care sunt in situatia ta si vei vedea ca nu-ti va fi atat de greu pe cat ai crezut la inceput.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *