Crezi ca stii totul despre namolul sapropelic? In mod sigur nu stiai astea

Stii ce este namolul sapropelic? Ei bine, acesta aduce numeroase beneficii pentru sanatate si ajuta la inducerea starii de bine.

Acesta are proprietati terapeutice de inalta calitate iar efectele sale dureaza minim 6 luni.

„Acest tip de nămol se remarcă printr-un conţinut crescut de substanţe organice şi anorganice, în special biostimuline şi minerale (mai ales sare), ca şi hidropexia şi termopexia(înmagazinarea de căldură) ridicate, asigură un efect intens de transfer de substanţe biotrofice şi căldură la aplicarea pe corp. Efectele se menţin multe ore de la terminarea procedurii, se cumulează de la o procedură la alta şi induc activare neuro-imuno-endocrină pe termen lung.”, a explicat doctorul Suzana Pretorian.

Din aceasta cauza „nămolurile sapropelice din lacuri sărate solicită mai mult sistemul cardio-vascular şi imunitatea, spre deosebire de cele sapropelice de liman (bogate în minerale, dar cu conţinut mai scăzut de sare) sau cele de turbă. Nămolurile sapropelice de liman şi cele de turbă se pretează mai bine la persoane vârstnice, inclusiv cu afecţiuni cardio-vasculare sau alte afecţiuni asociate, controlate medicamentos.”, a mai mentionat acesta.

CIteste si asta:  Tratamente naturiste pentru gene lungi si frumoase!

Beneficiile aduse de namolul sapropelic

Scade durerea si reduce inflamatia

In momentul in care beneficiezi de namol sapropelic are loc o vasodilatatie intensa care permite indepartarea toxinelor si transferul de substante organice in corp. Mai exact are loc un efect regenerator, de intinerire.  Acest namol ajuta in bolile aparatului locomotor, stari posttraumatice si postoperatorii.

Relaxeaza tensiunile si contracturile musculare

Aduce un real beneficiu in scolioze, cifoze, hiperlordoze, fibromialgie, pozitii vicioase dupa imobilizari prelungite dar si luxatii, entorse si anexite cronice.

Intarzierea menopauzei

Are un efect de activare hormonala si se poate obtine amanarea osteoporozei dar si a unor boli cardio vasculare sau a depresiei.

Detoxifiere

Prin terapia cu namol are loc o detoxifiere generala atat la nivelul pielii cat si a rinichilor, tubului digestiv si la nivel bronsic.

Stimuleaza imunitatea

Impachetarile cu namol au un rezultat uimitor, acestea ajuta la cresterea imunitatii. Vei avea parte de o imunitate crescuta de pana la 6 luni – 1 an.

Utilizat in cosmetica

CIteste si asta:  Remedii cu fructe pentru pielea uscata!

Tratamentele pe baza de namol chiar ajuta la imbunatatirea unor imperfectiuni ale pielii  „Nămolul sapropelic se aplică pe piele în strat subţire după procedura nămol wellness. Acesta are efect emolient, prin carbonatul de calciu, regenerant (inclusiv antirid) la nivelul pielii, prin vasodilataţie cutanată, efect hidratant, exfoliant, prin efectul de gomaj al cristalelor de sare, regenerant, prin activarea circulaţiei, de detoxifiere profundă şi transfer de substanţe biotrofice: minerale, vitamine, substanţe coloidale şi biostimuline.”, a mentionat medicul.

Beneficiile aduse barbatilor

Barbatii beneficiaza de efectul antiinflamator, antialgic, miorelaxant dar si detoxifiant, regenerativ, profilactic dar si pentru acuze reumatice precum: hernia de disc, artroze, tendinite si leziuni ligamentare, boli inflamatorii articulare : spondilita anchilozanta, artrita urica sau boli dermatologice precum psoriazis sau dermatita atopica.

Namolul sapropelic este un produs miraculous atat pentru femei cat si pentru barbati.  Daca vrei sa ai parte de rezultate uimitoare atunci trebuie sa il folosesti. Inca de la prima utilizare vei descoperi cat de benefic este.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *