Cozonacul este cu siguranta acel preparat care ne aduce aminte de sarbatori. Atunci cand vrei sa prepare un cozonac cu ciocolata nu ai cum sa dai gres. Este un preparat care este pe placul tuturor invitatilor si care va cuceri chiar si pe cea mai pretentioasa persoana.
Cozonacul ne aduce aminte de zilele reci de iarna in care bunicile ne impresionau cu cei mai gustosi cozonaci.
Ingredientele necesare
1/2 cupa cu apa calduta
2 lingurite esenta de rom
1/2 cupa cu smantana de 14% grasime
3 oua mari care sa fie la temperatura camerei
1/2 lingurita coaja de lamaie
6 lingurite de zahar
6 lingurite de margarina sau unt nesarat in functie de preferinte
3/4 lingurita sare
4 1/4 cupe de faina alba
3 lingurite de drojdie pentru paine
Ingredientele necesare pentru umplutura
150 g stafide
100 g ciocolata cu lapte topita
Mod de preparare
Se vor masura cu exactitate ingredientele care se vor pune in cuva masinii conform ordinei scrise mai sus. Mai intai vei pune in cuva masinii apa calduta, cele 2 esente de rom, cupa cu smantana, cele 3 oua, coaja de lamaie, zaharul, margarina, sarea, faina alba si nu in utlimul rand drojdia pentru paine. Se introduce cuva in masina de facut paine dupa care se va inchide capacul. Ca sa poti pregati acest cozonac este necesar sa alegi programul pentru aluat dulce.
Pornesti masina si astepti ca aceasta sa isi faca treaba. In momentul in care programul se finalizeaza se va dezactiva masina si se va scoate aluatul intr-un vas. Se va presara putina faina deasupra acestuia si se va lasa la dospit pentru 45 fr minute pana cand isi dubleaza volumul. Dupa care se scoate aluatul pe o planseta unsa cu ulei si se va imparti in 4 parti egale. Vei forma doi cozonaci cu umplutura dupa preferinte. Poti sa iti pregatesti un cozonac cu ciocolata si pe al doilea il poti pregati cu rahat stafide si cacao. Bineinteles ca cei doi cozonaci se vor pune in doua tavi deferite unse cu unt si tapetate cu faina. Inainte de a baga cozonacii la cuptor la temperatura de 375 grade Fahrenheit pentru aproximativ 40 de minute. Poti urmari cozonacul in cuptor dar este necesar sa nu deschisi cuptorul pana cand acesta nu este complet copt. In momentul in care cei doi cozonaci se coc ii vei putea scoate pe un gratar si ii vei putea lasa la racit timp de 20 de minute. Dupa ce cozonacii se racesc ii vei putea servi alaturi de cei dragi. Este important sa pregatesti acei cozonaci cu multa indemanare. Cu cat vei fi mai atenta la ingredintele pe care le vei alege cu atat va fi mai bine pentru tine.
Ai grija sa le oferi de fiecare data persoanelor apropiate cele mai bune preparate. Doar de tine depinde frumusetea sarbatorilor. Cozonacul este un produs care nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa intr-o perioada atat de frumoasa precum cea a Craciunului. Prepara un cozonac pur si simplu delicios.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.