Coroanele dentare – cum să le alegi pe cele mai potrivite?

Atât dinții afectați, cât și cei care îți lipsesc pot fi înlocuiți acum cu succes cu ajutorul coroanelor dentare.

Estetica dentară a evoluat odată cu tehnologia, așadar și materialele din care sunt confecționate asigură cu succes biocompatibilitate și contribuie la o procedură stomatologică lipsită de durere. Ceea ce este de interes pentru majoritatea pacienților este și faptul că acestea sunt foarte asemănătoare cu dentiția naturală. Odată montate și îngrijite corespunzător te vei putea bucura de ele pe o perioadă lungă de timp sau chiar pentru tot restul vieții.

În plus, cu ajutorul lor, dinții afectați pot fi recuperați, dacă te prezinți în timp optim la medicul stomatolog.

Te întrebi uneori cât costă coroanele dentare pentru a ști dacă merită sau nu să faci o astfel de investiție? În funcție de materialul pe care îl alegi pentru coroanele dentare, prețul poate fi cuprins între 1200-1700 RON. Ține minte, însă, că acestea vin la pachet cu redobândirea eficienței masticației, recuperarea dinților predispuși la factorii de risc, cât și cu rezistența în timp.

CIteste si asta:  5 tratamente naturiste impotriva candidozei vaginale!

Coroanele dentare pentru care optează cei mai mulți pacienți sunt de obicei cele prelucrate integral din ceramică. Reprezintă varianta optimă pentru situațiile de restaurare dentară. Însă poți opta și pentru: coroane dentare din ceramică atașate pe suport de metal sau coroane dentare din ceramică fixate pe suport din zirconiu.

Dacă ai întâmpinat probleme mai serioase la nivelul dentiției, punțile dentare sunt cele care te vor ajuta să-ți recapeți integritatea arcadei.

Este potrivit să alegi coroanele dentare în detrimentul implantului dentar în contextul în care dinții tăi naturali încă mai pot fi salvați. Un alt caz în care coroanele dentare sunt benefice este cel în care se dorește de către pacient refacerea sau reabilitarea unui dinte incisiv. O astfel de situație este una destul de provocatoare pentru medicul specialist și tehnician. Un dinte poziționat frontal care este situat lângă un altul complet natural trebuie să nu pară făcut în cabinet, ci să fie identic cu cei din proximitate. De asemenea, tratamentul de canal sau situațiile în care persoana se confruntă cu un abces, se pot rezolva tot prin fixarea unei coroane dentare. Aceasta va acoperi plomba și va conferi o estetică mai bună și un aspect natural dintelui afectat.

CIteste si asta:  Cum sa folosesti corect metoda calendarului

Așadar, dacă și pe tine te sperie implantul dentar, însă vrei să ai dinți sănătoși și îngrijiți, discută cu un specialist și alege coroana dentară potrivită nevoilor tale.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *