Cori Gramescu ne spune cum putem adapta retetele traditionale de Paste

Cori Gramescu, coach de lifestyle si de nutritie ne ofera cateva sfaturi despre cum sa adaptam retetele preparatelor traditionale in asa fel incat masa de Paste sa isi pastreze savoarea fara sa ne puna in pericol sanatatea.

Atunci cand ne gandim la masa de Paste ne gandim automat pa pasca, friptura de miel, drob, cozonac, ciorba de miel sau stufat. Toate acestea sunt pline de savoare si sunt foarte bogate in calorii. Cele 3-4 zile de sarbatoare pot fi un adevarat dezastru pentru silueta ta. Poti acumula mai multe kilograme decat iti dai seama doar daca te vei bucurra de preparatele traditionale.

   Sfaturile nutritionistului Cori Gramescu

Inlocuieste friptura traditionala de miel cu cotelele de miel la gratar

„Pulpa de miel pentru friptură are aproximativ 2 kilograme și este de obicei gătită cu adaos de ulei. O alternativă mai dietetică și la fel de gustoasă, cel puțin, o obții gătind cotletele de miel sau French-rack de miel , adică bucata întreagă de 8 costițe cu mușchiuleț pe ele. Este o carne de pe care a fost eliminată grăsimea aparentă și care se gătește foarte simplu la cuptor sau airfryer, împreună cu condimente specifice. Astfel scutești practic caloriile din grăsimea aflată la suprafața cărnii și pe cele din uleiul adăugat în tavă, ceea ce face ca alternativa de cotletele să fie o opțiune mai bună. O poți servi cu un dressing de muțtar Dijon și salata verde, combinație care ușurează digestia”,  a mai spus aceasta.

CIteste si asta:  Ce sporturi sa alegi in functie de afectiuni!

Inlocuieste versiunea de pasca traditionala cu o pasca fara blat si indulcita cu stevia

„Rețeta tradițională de pască este bogată în zahăr, unt, smântână, brânză și făină, rezultând un preparat foarte dens caloric. Alternativa pe care o propun este cea de pască fără aluat (un fel de cheesecake, la bază) făcută cu cremă de brânză light și brânză slabă de vaci, ouă, îndulcitor pe baza de stevia și astfel se reduc mai bine de jumătate din caloriile acestui preparat tradițional, fără însă a sacrifica bucuria de a mânca ceva bun”,  spune Cori Gramescu.

Inlocuieste drobul de miel cu ceva mai light

Reteta traditionala de drob inseamna un kilogram de organe de miel fierte si maruntite, 12 oua – 8 oua tari pentru a fi adaugate in drob si 4 crude pentru a se lega compozitia, ulei, lapte si verdeata. Aceasta este o  compozitie foarte greu de digerat si foarte bogata in calorii. O alternativa mai sanatoasa este realizata din ficat fiert de curcan care se taie in bucatele mici, 4 oua, sara si piper. Toata aceasta compozitie se coace intr-o forma tapetata cu hartie dupa care se poate servi.

CIteste si asta:  Tu stiai de alergia la ou?

Inlocuieste ciorba de miel cu ciorba acra de curcan

Cioba de miel se face cu bucati grase de carne de miel si cu smantana. O alternative mai sanatoasa este o ciorba acra cu carne de curcan si realizata dupa tehnica greceasca, mai exact amesteca un galbenus de ou cu zeama de lamaie ca sa obtii gustul acrisor si racoritor de ciorba dupa care poti savura acest preparat uimitor.

 

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *