Contraceptie injectabila masculina!

Daca pana acum cele mai multe metode de contraceptie ne priveau direct pe noi, femeile, uite ca a venit si randul barbatilor sa devina responsabili. Contraceptia masculina este de fapt o injectie cu hormoni care stopeaza producerea spermei, si deci a spermatozoizilor. Daca pana acum principala metoda de contraceptie pentru barbati era prezervativul, cercetatorii din India au creat RISUG (Inhibarea Reversibila a Spermei sub Stricta Supraveghere).

Foarte multi barbati din ziua de azi si-ar dori sa poata controla momentul in care sa devina parinti asa cum o fac femeile. Asa ca cercetatorii lucreaza de peste 25 de ani la o metoda de contraceptie care poate fi folosita doar de catre barbati. Injectia poate fi privita ca o vesectomie reversibila. Psihologii si cercetatorii spun ca, desi este o mare descoperire medicala, aceasta metoda va avea succes doar printre cuplurile stabile, deoarece nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Metoda este 100% eficienta si reversibila, si nu afecteaza deloc sistemul reproducator al barbatului sau potenta acestuia. Metoda a fost pusa la punct in India, unde deja s-au facut cercetari asupra subiectului. Din pacate injectia nu este atat de usoara ca un simplu vaccin deoarece trebuie efectuata direct in penis, efectuandu-se in prealabil o anestezie locala. Se va injecta o substanta numita Vasalgel, procedura dureaza doar 15 minute, neffind necesara o supraveghere medicala dupa.

CIteste si asta:  Beneficiile consumului de prune

Cercetatorii sustin ca efectul poate dura si pana la 10 ani, iar daca vrei oricand sa stopezi efectul o poti face, tot cu ajutorul unei injectii care o neutralizeaza pe prima (practic elimina gelul). Dupa 2-3 luni fertilitatea barbatului este maxima.Din pacate metoda aceasta de contraceptie nu este disponibila si pentru publicul larg, iar in S.U.A. va aparea de abia in 2015, daca va trece toate testele. Este de asteptat ca in Romania sa ajunga mult mai tarziu.

La Universitatea  Edinburgh se fac deja de doi ani cercetari asupra unei injectii contraceptive pentru barbati care se bazeaza pe acelasi principiu, insa injectiile trebuiesc efectuate mult mai dus, cam o data la doua luni. Aceste injectii sunt deja testate pe 80 de subiecti care au acceptat sa participe la studiu.

Nici chinezii nu se lasa mai prejos si fac si ei cercetari asupra acestei probleme. Experimentul, condus de medicul Yi-Qun Gu de la Institutul National de Cercetari pentru planificare familiala din Beijing, a fost facut pe 1045 de barbati perfect sanatosi si virili inaintea injectiilor. Este cel mai mare studiu facut vreodata pe acest subiect si a inregistrat rezultate foarte bune. Rata de succes a fost de 99%, neafectand fertilitatea barbatilor dupa incheierea tratamentului.

CIteste si asta:  Motivele din spatele durerilor de sani!

Acum medicii mai trebuie sa stabileasca ce efecte pe termen lung poate avea aceasta metoda de contraceptie, daca exista efecte secundare intarziate sau daca afecteaza in vreun fel organismul barbatului.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *