Conceptul de bar. Trecut și prezent

Noțiunea de a construi un bar în orice restaurant sau local de alimentație publică a apărut acum aproximativ 900 de ani, undeva în secolul al 12-lea. Această ideea a apărut din necesitatea de a separa persoanele care se aflau într-un local pentru a mânca fata de cele care erau acolo pentru a consuma băuturi alcoolice și a dansa. Acestea fiind spuse, barul era doar un loc de întâlnire pentru persoanele dintr-o comunitate, iar echipamentele și ustensilele utilizate erau cele de baza.

În zilele noastre, noțiunea de bar a fost dusă la un cu totul alt nivel, iar unele locații oferă o adevărată experiență din punct de vedere gustativ, olfactiv și senzorial celor care le calcă pragul prin diversitatea băuturilor pe care clienții le pot savura și complexitatea modului în care acestea sunt create. Fiecare bar sau barman deține o băutură proprie, care este considerată semnătura acestuia și oamenii tind să frecventeze localurile care le oferă o experiență memorabilă.

Cei care doresc să se specializeze în meseria de barman sunt obligați să urmeze o multitudine de cursuri speciale în care învață conceptele care stau la baza acestei meserii, modul în care trebuie să prepare băuturile alcoolice clasice, cunoscute în întreaga lume, precum și diferite modalități prin care pot să experimenteze pentru a realiza noi combinații unice. Nu în ultimul rand, orice barman trebuie să cunoască în detaliu rolul și modul de utilizare al fiecărui obiect sau ustensile regăsite într-un bar.

CIteste si asta:  Despartirea anului Pepe si Raluca Pastrama au divortat

Pentru a oferi servicii de cea mai înaltă calitate și băuturi unice, orice bar trebuie să fie echipat cu ustensile speciale pentru bar, iar numărul acestora este foarte mare în cazul în care dorim să dezvoltăm un concept unic și să putem prepara în orice moment băuturile pe care le doresc clienții. Pe lângă toate acestea, un barman specializat în prepararea băuturilor alcoolice deosebite și care să aibă capacitatea de a manevra un număr mare de echipamente speciale este esențial pentru a putea construi un local care să iasă în evidență.

În ceea ce privește ustensilele necesare pentru bar, în aceasta listă am putea include echipamente precum: shaker de cocktailuri, strecurătoare de cocktailuri, lingurițe de amestecat, diferite măsuri pentru băuturile alcoolice, muddlere, sifoane, picurător, deschizătoare de sticle, cuțit pentru trabuc, macinator de gheață, precum și un număr mare de frapiere, de diferite mărimi.

Utilizarea tuturor acestor tipuri de echipamente este considerată o adevărată artă, fiecare tip de ustensilă având un rol important în obținerea unor amestecuri unice și a unor gusturi de neuitat.

CIteste si asta:  Dakota JohnsonIata care sunt vedetele care au raspuns perfect atunci cand au fost jignite

Majoritatea elementelor enumerate în paragraful anterior sunt obiecte care se utilizează în bar și care ajută barmanul în mod direct să obțină amestecuri deosebite între băuturi și să pună în evidență gusturi și culori inedite.

Cu toate acestea, ultima ustensilă menționată, frapiera, este un element de o importanță vitală în orice bar și este utilizat la scara largă. În trecut, orice recipient în care puteam să ținem băuturile alcoolice la rece prin adăugarea unei cantități însemnate de gheață, pentru a ne asigura că acestea rămân reci pentru o lungă perioadă de timp.

În momentul de față, aceste recipiente sunt construite într-o mulțime de moduri și forme și sunt mult mai deosebite decât cele banale care erau utilizate acum 15-20 de ani. Cele mai elegante baruri și restaurante oferă frapiere integrate în masa la care sunt așezați clienții, care se deschid prin uși secrete sau corpuri metalice cu o construcție deosebita care ne vor face să credem că vorbim de un adevărat obiect de artă. Concurența este atât de mare în acest domeniu, încât cei care nu inovează nu vor reuși niciodată să iasă în evidență.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *