Cele mai cunoscute plante medicinale si beneficiile lor

Atunci cand ne gandim la plante medicinale ne gandim la acele plante cu proprietati tamaduitoare care au fost folosite inca din Antichitate pentru diferite probleme precum afectiuni, dureri si boli cronice.

Proprietatile lor vindecatoare au fost demonstrate prin anumite studii stiintifice si foarte multe dintre ele sunt folosite si in prezent. Acestea sunt eficiente ca tratamente pentru diferite boli la stomac, la rinichi, la ficat sau la inima si chiar si tratamente antitumorale.

Descopera care sunt cele mai cunoscute plante medicinale

Albastrea

Albastreaua este o planta cu flori albastre care sunt deosebit de frumoase si care au efecte calmante, diuretice si astringente. Aceasta combate dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, calmeaza iritatiile si au un efect emolient si antiinflamator. Pentru uz extern este perfecta pentru viroze, stari febrile, boli ale rinichilor, boli ale aparatului unrinar si bineinteles inflamatii ale mucoase gastrice.

Aloe vera

Este o planta suculenta care este foarte apreciata in medicina si cosmetica. Aceasta are 75 de substante active benefice iar gelul sau are proprietati calmate, antiseptice, analgezice, antioxidante, antibacteriene si antiinflamatoare.

CIteste si asta:  Fiica ta a ramas insarcinata! Si este doar o adolescenta!

Arnica

Arnica este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri deoarece are o capacitate extraordinara de a calma durerile musculare si de a vindeca echimozele si tesuturile degerate.

Extractul de arnica se poate folosi cu succes pentru orice lovitura, inflamatie sau iritatie a pielii. Aceasta se mai foloseste si pentru durerile musculare sau  pentru intinderile musculare.

Brusture

Acesta este cunoscut inca din Antichitate ca fiind una dintre cele mai raspandite si mai folositoare plante medicinale din lume.  Radacina de brusture are efecte antibacteriene, antifungice, diuretice si bineinteles detoxifiante.

Aceasta este crocanta si dulceaga si poate fi folosita in multe zone ale lumii in bucatarie, in salate dar si fierturi de legume. Brusturele ajuta rinichii, ajuta la scaderea glicemiei in sange si combate infectiile.

Busuioc

Este cunoscut pentru parfumul sau deosebit. Foarte multe studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca busuiocul este folosit pentru ameliorarea statilor de greata , de balonare si este benefic in perioadele stresante. Busuiocul mai are efecte benefice si asupra circulatiei, reduce glicemia si colesterolul.

CIteste si asta:  10 trucuri pentru o tensiune arteriala scazuta!

Catina

Este cunoscuta inca din Antichitate pentru numeroasele sale beneficii. Aceasta este o adevarata comoara in medicina naturista si are un efect stimulator, antioxidant, antiinflamator, cicatrizant. Emolient si este un bun protector la nivelul celulelor hepatice.

Catina combate anemia si reface energia organismului. Pentru uz extern aceasta se poate folosi in tratarea eczemelor, urticariilor sau a eruptiilor cutanate.

Coada Soricelului

Este o planta care creste la campie si deal si care are efecte antiseptice, astrigente, antiinflamatorii, calmante, cicatrizante si diuretice.

Aceasta este o planta folosita pentru refacarea celulelor hepatice, previne formarea pietrelor la rinichi si combate infectiile.

Galbenele

Galbenelele sunt cunoscute pentru efectul lor calmant, cicatrizant, regenerant si antiseptic. In plus sunt un bun sedativ. Acestea sunt recomandate in viroze, raceli, inflamatii ale sinusurilor si gatului.

Musetel

Florile de musetel au proprietati antiseptice, antihistaminice, analgezice, gastrice, cicatrizant si tonice.  Preparatele cu musetel calmeaza durerile gastrice si protejeaza intestinele. Ceaiul de musetel este recomandat in tratarea virozelor si gripelor.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *