Cele 5 etape ale mariajului

Mariajul este precum o calatorie plina de lucruri frumoase dar si de probleme. Este ca un traseu plin de provocari. Iti poti da seama cu usurinta daca esti prinsa intr-un mariaj nefericit sau nu. Daca relatia ta se deterioreaza o poti aduce cu usurinta pe drumul bun cu putin efort atat din partea ta cat si din partea partenerului tau. Acestea sunt cele 5 etape prin care trece un mariaj, trebuie sa le cunosti daca vrei sa treci mai usor prin ele:

Luna de miere

Este o etapa care poate dura doi ani iar in acest timp vei simti ca dragostea si fericirea plutesc in aer. Totul este nou si incitant pentru voi si ii vei trece mai usor cu vederea defectele partenerului tau. Dupa cateva luni de mariaj vei vedea ca entuziasmul din relatia voastra va scadea drastic dar asta nu inseamna ca iubirea dintre voi se va estompa. Trebuie sa petreceti mai putin timp impreuna ca sa va mentineti interesul viu unul fata de altul.

CIteste si asta:  De ce sunt necesare vaccinurile pentru animalutele noastre?

Lupta pentru putere

In aceasta etapa se va instala monotonia si va veti da seama ca nimic nu este asa cum v-ati imaginat. Vei vedea cum te vei distanta de partenerul tau si vei trai cu impresia ca este cu totul un alt om fata de cel cu care te-ai casatorit. Daca tu si partenerul tau veti trece peste aceasta etapa atunci in mod sigur veti reusi sa le depasiti si pe celelalte. Invata sa comunici eficient si sa te faci ascultata. Incearca sa iti rezolvi amiabil toate conflictele cu partenerul tau.

Stabilitatea

Vei invata sa iti accepti partenerul asa cum este el, nu vei mai incerca sa il schimbi si il vei respecta pentru ceea ce este. Aceasta etapa aduce linistea si pacea dar si instalarea rutinei. Incearca sa vi cu ceva nou in relatie. O calatorie surpriza, cadouri fara niciun motiv pentru a aduce ceva nou in relatie.

Angajamentul

Este etapa in care iti iubesti partenerul chiar daca nu iti place tot timpul cum se poarta. Cu totii avem defecte dar trebuie sa invatam sa le acceptam si sa privim dincolo de imperfectiuni.  Daca diferentele va frustreaza atunci este cazul sa apelati la serviciille unui profesionist. Evadeaza in weekend ori de cate ori ai ocazia intr-un loc unic in care nu ati mai fost.

CIteste si asta:  9 idei de afaceri de familie

Parteneriatul

Folositi parteneriatul create pentru a realiza ceva valoros pentru voi. Este etapa perfecta in care va puteti achizitiona o casa sau in care va puteti planifica crearea unui copil. Nu lasati pe nimeni si nimic sa va umbreasca fericirea.  Faceti tot ce va sta in putinta ca relatia voastra sa evolueze. Implicati-va in activitati care v-ar putea stimula creativ si care v-ar putea apropia mai mult. Analizeaza-ti constant relatia si vedeti unde trebuie sa mai lucrati. Trebuie sa fiti in continuare pe aceeasi pagina si sa aveti teluri comune. Planurile de viitor sunt foarte importante in aceasta perioada. Pentru o viata fericita si implinita trebuie sa va creati cat mai multe planuri pe care sa le concretizati.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *