Cea mai noua metoda de contraceptie: Inelul Contraceptiv!

Contraceptia este o problema care prinde tot mai mult teren, si asta deoarece tot mai multe femei isi doresc sa amane momentul cand vor deveni mame. Daca pe vremea parintilor nostrii nu existau metode de contraceptie si femeile ramaneau insarcinate la voia Domnului, acum lucrurile sunt foarte diferite. Femeile se axeaza pe cariera, pe viata personala, pe atingerea unor teluri inainte de a intemeia o familie. Si nu putem sa spunem decat ca suntem responsabile.

Daca pana acum ai folosit prezervativul, insa te-ai saturat sau ai luat anticonceptionale, insa uiti tot timpul sa le iei la ora fixa, inelul contraceptiv poate fi noul tau aliat impotriva sarcinilor nedorite. Inelul contraceptiv este poate cea mai noua metoda de contraceptie, care se poate aplica foarte usor chiar de femeie acasa, fara a necesita ajutorul unui medic specializat. Daca pana acum majoritatea contraceptivelor fie se inghiteau, fie se introduceau in uter de catre un medic precum steriletul, inelul contraceptiv se introduce in vagin, la fel de simplu ca un tampon.

CIteste si asta:  Metode de contraceptie naturala!

In ceea ce priveste siguranta inelului contraceptiv, acesta ofera o protectie identica cu a anticonceptionalelor, de 98-99%. Daca spermicidele si gelurile locale te protejeau doar 50% si iti era frica sa te bazezi doar pe acelea, inelul contraceptiv este o metoda nou si usoara de protectie. Mecanismul este simplu: in prima zi a mentruatiei acesta se introduce in vagin si se scoate dupa 21 de zile. 7 zile se sta fara inel, timp in care ar trebui sa apara o noua menstruatie, insa protectia nu va mai fi la fel de mare, asa ca in aceasta saptamana poti folosi prezervativul. Dupa ce s-au scurs si cele 7 zile se introduce un nou inel contraceptiv, iar procedura continua la fel oricat doresti. Deoarece nu actioneaza ca un medicament, nu va trebui sa iti faci griji ca iti va afecta ficatul sau stomacul.

Mecanismul de functionare a inelului este simplu, pe baza de hormoni, la fel ca antconceptionalele. Insa, spre deosebire de acestea, inelul contraceptiv are o doza cu mult mai mica de hormoni, in special estrogeni care sunt responsabili de aparitia unor tipuri de cancer. Inelul este confectionat din plastic si nu va afecta in niciun fel corpul femeii. Nu se va misca din locul pus, nu va fi distrus de mucoasa vaginala, nu va fi un mediu propice bacteriilor sau germenilor, nu va cauza infectii urinare, iar dupa trei saptamani va fi ca nou.

CIteste si asta:  Cum ne protejam impotriva bolilor cu transmitere sexuala?

Practic, inelul contraceptiv functioneaza pe acelasi principiu ca si anticonceptionalele, insa cu mai putine reactii adverse. Atat in cazul anticonceptionalelor, cat si in cazul inelului, femei isi poate controla menstruatia, daca doreste o mica intarziere pentru o vacanta de exemplu. Cum se face? Nimic mai simplu. Daca in cazul pilulelor se incepea un blister dupa altul, fara a mai face pauza de 7 zile (acele pastile maronii), in cazul inelulul contraceptiv nu se mai asteapta acele 7 zile pentru a fi introdus din nou. Cand doresti sa ai mentruatie pur si simplu scoti inelul contraceptiv si in urmatoarele 7 zile ar trebui sa iti vina. Nu se tine acelasi inel contraceptiv pentru mai mult de 21 de zile, ci se schimba cu unul nou. Totusi aceasta metoda nu va putea fi folosita decat de 3 ori consecutiv, adica 3 inele consecutive, fara pauza de 7 zile, deoarece poate cauza sangerari anormale.

Efecte adverse nu exista in cazul inelului contraceptiv, asadar este poate cea mai sigura metoda contraceptiva pe baza de hormoni. Se stie ca un tratament hormonal afecteaza greutatea si libidoul. Libidoul poate fi usor scazut, iar in ceea ce priveste tendinta de ingrasare asta depinde de la organism la organism. Sunt femei care sustin ca au slabit in urma tratamentului cu pilule, iar altele ca s-au ingrasat. Insa daca vei continua sa mananci la fel, sa ai o viata activa si o alimentatie cat mai sanatoasa nu ar trebui sa iti faci probleme.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *