Ce trebuie sa stii despre rinoplastie!

Inainte de orice operatie, pacientul trebuie informat asupra tuturor riscurilor, beneficiilor sau problemelor care pot aparea dupa efectuarea interventiei. Iata ce trebuie sa stii despre rinoplastie!

Rinoplastia se face dupa varsta de 16 ani, deoarece atunci nasul si-a incheiat procesul de dezvoltare. Nu se va administra aspirina inainte cu doua saptamani de operatie, iar aparitia racelii sau a unei infectii va amana procedura. Tot cu doua saptamani inainte si dupa operatie, pacientul nu va mai trebui sa fumeze pentru a nu incetini procesul de vindecare si recuperare.

Cele mai multe persoane apeleaza la rinoplastie pentru a-si rezolva o problema medicala sau una fizica, inestetica (nasul cocosat, varful prea lung, ascutit sau gros). Operatia se realizeaza in Romania de foarte multi ani, asadar vei gasi si aici specialisti la fel de bine calificati precum cei din strainatate.

Exista doua tipuri de operatie: cea deschisa si cea inchisa. Rinoplastia deschisa presupune ridicarea pielii de pe oasele si cartilajele nasului pentru a examina structura acestuia si pentru a corecta imperfectiunile aparute. Se realizeaza sub anestezie generala si poate remodela varful nasului, il poate micsora sau corecta devierile laterale. Rinoplastia inchisa ofera un acces limitat la varful nasului si este indicata in cazul modificarilor minore.

CIteste si asta:  Iata care sunt cauzele ce duc la caderea parului

Dupa operatie este necesara odihna, administrarea de calmante si fluidificante. Starea de tensiune la nivelul oaselor fetei se va atenua in cateva ore, iar timp de o saptmana pacientul va purta un pansament extern. Medicii recomanda ca pacientul sa fie ajutat de o persoana apropiata in primele 24 de ore dupa operatie.

Purtarea ochelarilor nu este recomandata decat la 30 de zile de la operatie. In cazul in care ochelarii sunt grei, acestea pot cauza modificari inestetice in apectul nasului.

Riscurile operatiei de rinoplastie sunt minime. In timpul interventiei pacientul poate sangera usor, iar infectiile de dupa operatie sunt evitate prin administrarea de antibiotice. Dupa operatie, este absolut normal ca locul sa fie tumefiat si sa apara echimoze, insa acest lucru nu trebuie sa te sperie.

Respectarea recomandarilor post operatorii este foarte importanta, mai ales daca nu vrei sa ai parte de infectii, sangerari nazale sau modificari inestetice la nivelul nasului. Cicatricile nu sunt vizibile de cele mai multe ori.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *