Ce trebuie sa afli despre chirurgia plastica!

Chirurgia plastica este una din cele mai utilizate metode atunci cand vine vorba de a modifica ceva la aspectul nostru. Fie ca este vorba de malformatii congenitale, traume ale pielii precum arsura sau pur si simplu dorinta de a arata cat mai tanar, aceste proceduri sunt din ce in ce mai cautate iar descoperirile in acest domeniu continua sa ne surprinda.

Chirurgia plastica poate fi atat invaziva, cat si non-invaziva, care sa nu implice operatii. Un bun exemplu in acest sens ar fi tratamentul cu laser pentru pistrui sau injectarea botox-ului pentru diminuarea ridurilor. Chirurgia plastica este privita ca cel mai usor mod de a schimba ceva ce nu iti place la propriul corp. Insa, inainte de a lua orice decizie ar trebui sa cunosti riscurile procedurilor, beneficiile si limitele acestora.

Oricat de frumos ar fi, chirurgia plastica nu ne poate transforma peste noapte. Procedurile nu sunt asa de simple precum ne imaginam si este posibilitatea sa cadem in plasa “Holywood” si sa ne visam in locul acelor frumoase vedete. De aceea inainte de orice operatie trebuie sa aveti asteptari realiste de la interventie si sa discutati foarte bine cu medicul dvs. rezultatul final.

CIteste si asta:  Cum oprim albirea parului?

Un alt lucru important la care ar trebui sa ne gandim este costul operatiilor. Chiar si cea mai mica interventie chirurgicala va fi cel putin 1500 euro, iar asigurarea de sanatate nu acopera aceste costuri. In functie de complexitatea procedurii costul acesteia poate urca si la cateva mii de euro, asa ca fiti pregatite sa fiti generoase cand vine vorba de o schimbare majora a infatisarii dvs.

Fiind o interventie chirurgicala, prezinta anumite riscuri. Cele mai frecvente riscuri sunt sangerarile excesive sau infectia la locul inciziei. Desi se spune ca dupa anumite  interventii iti poti incepe activitatea obisnuita chiar de a doua zi, este mai recomandat sa va luati cateva zile si sa va menajati.

Doar dupa o atenta cercetare si analizare a tuturor aceste aspecte poti lua decizia de a face sau nu o operatie estetica. Discuta cu medicul tau si epuizeaza intai toate variantele non-chirurgicale pana sa optezi pentru interventiile plastice. Si daca nu stii ce efect vor avea incearca sa gasesti persoane care si-au facut astfel de operatii si discuta ce ele despre ce te intereseaza. Numai daca vei fi pe deplin informata vei putea lua o decizie corecta pe care sa nu o regreti mai tarziu.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *