Ce nu trebuie sa faci cand esti insarcinata!

Perioada de sarcina reprezinta, pentru multe femei, o perioada in care trebuie sa se abtina de la anumite lucruri pentru a nu ii dauna bebelusului. Fie ca este vorba de alcool, de cafea sau tigari, o viitoare mamica ce tine la sanatatea sa si a copilului va renunta, macar pe prioada sarcinii, la aceste vicii. Stii foarte bine ca in timpul sarcinii corpul tau trece printr-o multime de schimbari hormonale, la care va trebui sa te adaptezi.

Pentru a naste un copilas sanatos si pentru a te simti bine pe toata durata celor noua luni de sarcina este indicat sa nu faci excese alimentare sau sa consumi anumite alimente si bauturi care v-ar putea dauna amandurora. Iata aici o lista cu cele mai neindicate lucruri pe care sa le faci cand esti insarcinata.

Medicamente. Pe parcusrul sarcinii este interzis consumul de medicamente, daca acestea nu ti-au fost recomandate de medicul tau. Chiar daca iei medicamente si aflii ca esti insarcinata, cel mai bine este sa opresti tratamentul si sa iti anunti medicul ca este posibil sa ai un copil si sa ii ceri schimbarea medicamentelor. Pe piata exista foarte multe medicamente care nu au fost testate asupra femeilor insarcinate, asadar nu se stiu efectele secundare care ar putea aparea. Orice medicament luat fara acordul medicului tau poate duce la malformatii congenitale ale bebelusului sau complicatii la nastere. In acelasi timp, ai grija si la tratamentele naturiste sau traditionale, deoarece nu se cunosc efectele asupra sarcinii si este posibil sa faca mai mult rau decat bine.

CIteste si asta:  Cauze ale durerilor din timpul actului sexual la femei!

Produse toxice. Ai foarte mare grija la ce mananci sau cat de toxic este produsul respectiv. De exemplu, pestele gras oceanic contine mercur, care este foarte toxic pentru organism, in special atunci cand esti insarcinata. Daca esti insarcinata sau alaptezi alege sa schimbi pestele gras oceanic (macrou, rechin, peste spada) cu conservele de ton sau somon.

Alimentatia. Acum ca esti insarcinata va trebui sa ai grija ce mananci, deoarece anumiti agenti contaminati iti pot provoca foarte usor o stare de greata, varsaturi, diaree sau chiar deshidratare. Ai foarte mare grija la produsele nepasteurizate precum lactatele, branza obtinuta din lapte nefiert, carnea cruda sau mezelurile preparate din carne cruda. Pentru a scapa de agentii contaminati poti fierbe carnea mai mult timp, cumpara numai produse parteurizate. Va trebui sa te feresti si de maioneza facuta din galbenus crud sau de oualele nefierte suficient.

Cafea. Daca esti obisnuita sa bei cateva cesti de cafea pe zi, va trebui sa renunti rapid la acest obicei daca nu vrei sa ai un avort spontan sau sa pierzi sarcina. Afla mai multe despre avortul spontan de aici http://www.reginele.ro/avortul-spontan-cauze-si-semne-682 .Cel mai bine este sa renunti de tot la consumul cafelei, insa daca nu poti alege sa nu bei mai mult de o cana pe zi (sau doua cesti mici, una dimineata si una la pranz). Cafeina se pare ca influenteaza si greutatea bebelusului la nastere, acesta nascandu-se subdezvoltat.

CIteste si asta:  Vrei o sarcina perfecta? Urmeaza aceste 10 sfaturi!

Alcool. Chiar daca se recomanda un pahar de vin rosu pentru inima, acum nu mai poti folosi aceasta scuza pentru a bea. Alcoolul este complet interzis in timpul sarcinii deoarece afecteaza cresterea si dezvoltarea embrionului.

Tutun. Fumatul este in general foarte daunator pentru organismul nostru, in special daca suntem insarcinate. S-a descoperit ca femeile care fumeaza pe timpul sarcinii, dau nastere la copii cu malformatii congenitale grave. Totodata, riscul ca acesti copii sa sufere de boli maligne precum leucemie sau cancer este mult crescut. Evita atat fumatul activ, cat si pe cel pasiv in timpul sarcinii pentru a-ti proteja bebelusul de alte complicatii mult mai grave.

Dieta. Foarte multe femei isi fac griji cu privire la kilogramele in plus pe care le iau in timpul sarcinii. Dietele si curele de slabire pe perioada sarcinii nu sunt deloc recomandate, deoarece fatul nu se va dezvolta corect si sanatos daca este privat de anumiti nutrienti si vitamine. Incearca sa manaci cat mai sanatos, sa ai portii mici si sa iti faci intotdeuna poftele (chiar daca ai pofta de o prajitura cu ciocolata, alege sa gusti cateva lingurite si vei observa ca pofta ti-a trecut). Poti afla mai multe despre greutatea ideala a unei femei insarcinate chiar aici http://www.reginele.ro/greutatea-ideala-a-unei-femei-insarcinate-2618 .

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *