Gatitul poate fi o experienta minunata, atat timp cat sti ce faci. Insa foarte multi dintre noi facem diferite greseli, fara sa ne dam seama de acestea. Noi iti spunem ce greseli poti face atunci cand gatesti!
Foloseste mult ulei
Consumul cu moderatie a uleiurilor este recomandat, de aceea nutritionistii ne spun ca este suficienta o lingurita de ulei de masline pe zi. Uleiul de masline se foloseste numai la salate, si nu la gatire, deoarece nu este un ulei pentru gatit. In schimb, uleiul de palmier sau de cocos sunt recomandate pentru prajirea diferitelor alimente.
Folosesti metode gresite de gatire
Daca tii la sanatatea ta, va trebui sa te gandesti si cum vrei sa iti prepari anumite alimente. De exemplu, carnea este bine sa o gatesti pe gratar, fara ulei. Daca vrei cartofi, cea mai buna varianta este fierberea, iar restul legumelor se consuma cat mai proaspete. Incearca sa nu mai prajesti alimentele, deoarece aceasta metoda de gatire nu este deloc sanatoasa.
Folosesti multa sare sau delikat
In incercarea de a da gust mancarii, multi dintre noi apeleaza la o cantitate mai mare de sare, sau la delikat. Nicio varianta nu este recomandata, asa ca ar trebui sa incerci sa pui mai putina sare in mancare si sa eviti pe cat posibil adaugarea delikatului. Daca vrei o varianta sanatoasa a acestuia, fara E-uri si conservanti, atunci preparati-l singura acasa, din legume proaspete pe care le toci marunt si le usuci.
Multe sosuri
Ai putea spune ca fara sosuri mancarea nu prea are gust. Da, este adevarat ca un anumit sos schimba total gustul unei mancari, insa trebuie sa fii constienta ca sosul este foarte caloric si nu este recomandat daca vrei sa slabesti. Daca vrei totusi un sos, incearca unul pe care sa-l prepari fara gatire, deoarece sunt cele mai sanatoase.
Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.