Ce cred barbatii ca este o casnicie fericita!

Cu totii cautam fericirea, iar atunci cand ne casatorim ne dorim sa dureze o vesnicie. Insa oamenii se schimba in timp, iar cei care erau fericiti si impliniti se trezesc tristi si fara nimic. Si pentru a preveni acest lucru, trebuie in primul rand sa intelegem cum gandim. Iata ce cred barbatii ca este o casnicie fericita!

Un studiu facut in Texas a scos la iveala faptul ca barbatii casatoriti cu femei frumoase sunt mai fericiti, au casnicii mai fericite si un nivel de satisfactie care se mentine la un nivel inalt. In schimb, in cazul femeilor, atractivitatea sotului nu are niciun impact asupra nivelului de fericire.

Profesorul de psihologie Andrea Meltzer, a stat de vorba cu peste 450 de tineri casatoriti de-a lungul a 4 ani, pentru a face acest studiu. Inainte de inceperea studiului, participantii au primit un scor de atractivitate din partea unui comitet independent.

In timpul celor 4 ani cat a durat studiul, participantii au fost invitati chiar si de 8 ori sa completeze un anumit chestionar prin care declarau nivelul de satisfactie al vietii de cuplu. Toti barbatii au fost mai satisfacuti la sfarsitul studiului decat femeile.

CIteste si asta:  Crezi ca te inseala? Afla din comportamentul lui!

Insa cel mai curios lucru este ca barbatii care aveau sotii care primisera un punctaj mare la atractivitate erau mai fericiti decat barbatii care nu avea sotii atat de frumoase. La femei, aceasta regula nu s-a aplicat, satisfactia acestora scazand o data cu trecerea timpului.

Un studiu similar din 2008, coordonat de Benjamin Karney a concluzionat ca barbatii cu sotii frumoase au impresia ca au facut ” o afacere buna”, fiind mai dedicati relatiei in care sunt implicati. Tot acesti barbati simt ca au avut noroc pentru ca au gasit femei atat de atragatoare si nu vor sa isi puna casnicia in pericol pentru o alta femeie.

Astfel, in mintea barbatului, am putea spune ca o casnicie fericita depinde de cat de frumoasa este partenera. Un motiv in plus pentru noi sa fim mereu aranjate si cochete si sa ne surprindem partenerii cu diferite surprize!

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *