Ce calitati trebuie sa ai pentru a obtine un job!

Si in anul 2013 rata somajului este foarte mare, iar cererea de locuri de munca este mult mai mare decat oferta. Criza economica inca nu a luat sfarsit, asadar managerii vor tinde sa cheltuiasca mai putin bani pe un angajat, asteptand o mai mare productivitate decat in trecut.

Din punctul de vedere al angajatului, nu este suficient sa iti cunosti meseria, ci sa ai si numeroase calitati si aptitudini care sa te faca remarcat printre ceilalti candidati pentru postul pe care ti-l doresti. Sa descoperim ce calitati trebuie sa punctezi in CV-ul tau si la interviu.

Comunicarea. Pentru orice angajator felul in care comunica angajatii lui este esential. Prezinta-te drept o persoana foarte comunicativa si vorbeste-i despre tine suficient cat sa nu il plictisesti la interviu. Majoritatea discutiilor se poarta prin mail, asadar va trebui sa stii sa scrii corect din punct de vedere gramatical.

Abilitatea de a lucra in echipa. Asta arata cat este de sociabil si cat de bine te intelegi cu persoanele din jurul tau. daca ai mai lucrat in echipa pana acum, puncteaza acest lucru in CV si la interviu si spune ca ti-a facut placere sa lucrezi cu mai multi oameni la un proiect.

CIteste si asta:  Te intorci la birou Iata cum poti scapa de anxietate

Felul in care te prezinti. Multe companii internationale au inceput sa isi caute potentialii angajati pe retele sociale precum Facebook sau Twitter pentru a-si da seama de cum esti tu in realitate. Asadar, ai grija sa nu ai nimic compromitator acolo!

Cunoasterea unei limbi straine. Daca vrei sa lucrezi intr-o companie multinationala, va fi nevoie sa stii destul de bine o limba straina. Daca nu vorbesti nicio limba straina, ar fi bine sa te apuci de niste cursuri, iar posibilitatile de angajare vor fi mult mai mari.

Productivitate. Pentru a fi ales dintr-o multime de alti candidati, este bine sa fii productiv si sa ai chef de munca. Acum se cauta angajati care sa fie in stare sa ia o decizie astfel incat sa aduca un plus de valoare firmei, si nu aceia care astepta sa le fie spus de fiecare data cum sa procedeze.

Utilizarea calculatorului. In prezent, toate informatiile trec prin mediul virtual, asadar va trebui sa ai cunostinte si in acest domeniu. Asta nu inseamna ca trebuie sa stii limbaje de programare, insa iti va fi util daca stii sa folosesti programele din Microsoft Office.

CIteste si asta:  Cum sa ai o cariera de succes!

Flexibilitate. Chiar daca nimanui nu ii place sa ramana peste program, sa vina mai devreme la serviciu sau sa ii fie schimbat programul si sa fie anuntat in ultimul moment, nu iti confrunta seful. Cel mai probabil a luat acele decizii pentru ca nu avea alta solutie si nu pentru a te necaji pe tine. Arata-i ca esti flexibil in ceea ce priveste programul si ca nu te deranjeaza sa stai o ora peste program daca nu ti-ai terminat toata treaba si inca mai are nevoie de tine.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *