Cat de buna este faina alba pentru organism?

Faina alba se foloseste la prepararea a multor alimente, in special la cele din comert. Insa te-ai gandit vreodata cat este de sanatoasa pentru organismul nostru? Iti spunem noi in cele ce urmeaza!

Faina alba este unul dintre cele mai daunatoare alimente pe care le consumam aproape zilnic. Poate te gandesti ca este obtinuta din cereale, insa adevarul este de fapt altul. Iata de ce ar trebui sa eviti faina alba de acum inainte!

Nu are elemente nutritive

Inainte de a ajunge faina, graul trece printr-un masiv proces tehnologic de prelucrare, care „scoate” practic toate elementele nutritive. Vitamina E, calciul, magneziul, complexul de vitamine B si fosforul nu ajung in faina, ci raman in taratele care rezulta in urma procesului de macinare.

Contine bromat de potasiu

Dupa prelucrarea graului, urmeaza procesul de inalbire a fainii. Inalbitorul este in acest caz un conservant: dioxidul de clor, care ii ofera fainii culoarea atat de atragatoare. La final, faina mai este tratata cu sorbitan monosaturat si bromat de potasiu, ambele ingrediente fiind foarte toxice. Bromatul de potasiu este interzis in multe din tarile Uniunii Europene.

CIteste si asta:  Beneficii yoga!

Contine L-cisteina

L-cisteima este un aminoacid care se gaseste in componenta majoritatii produselor de patiserie. Are rolul de a accelera procesarea industriala, fiind o substanta daunatoare. L-cisteina este extrasa din pene de pui, coarne de vaca, par uman si produse petroliere.

Contine aloxan

Aloxanul este un compus care se regaseste in paine, si care ii ofera textura pufoasa si aerata a acesteia. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului si poate determina aparitia diabetului.

Cu ce sa o inlocuiesti?

Inlocuieste faina alba cu faina de secara sau cea integrala, care sunt mult mai sanatoase. Aceste tipuri de faina au un indice glicemic mai mic, lucru care te poate ajuta in prevenirea multor boli precum cancer, lupus, anemie, depresie, sindromul colonului iritabil, etc.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *