Care sunt metodele contraceptive masculine?

De ceva timp incoace, foarte multi cercetatori incearca sa descopere diverse metode de contraceptie pentru barbati. Daca femeile au o lista lunga de contraceptive, de la pilule, diafragma, sterilet, inel contraceptiv si pana la implant contraceptiv, si barbatii ar trebui sa faca eforturi in a nu deveni tatici inainte sa isi doreasca acest lucru.

Daca in cazul femeilor, contraceptia are rolul de a stopa ovulatia, in cazul barbatilor este ceva mai greu sa se poata opri producerea spermatozoizilor. Asadar, cercetatorii trebuie sa gaseasca alte metode de contraceptie, fie de a bloca iesirea spermatozoizilor din corpul barbatului, fie de a distruge spermatozoizii inainte ca acestia sa ajunga in corpul femeii.

Injectie. Se lucreaza de ceva vreme la o metoda injectabila contraceptiva, produsul fiind testat de aproape 15 ani pe anumiti pacienti din India. RISUG (inhibarea reversibila a spermei sub stricta supraveghere) este o metoda contraceptiva asemanatoare vasectomiei, insa cu efecte reversibile.

Este vorba de un gel, care injectat in penis, neutralizeaza spermatozoizii inainte ca acestia sa ajunga in corpul partenerei. Atunci cand barbatul isi doreste copii, i se face o noua injectie, care are rolul de a elimina gelul introdus anterior.

CIteste si asta:  Iata de ce este atat de important testul Babes Papanicolau!

Contraceptive sub forma de gel. Gelul este rezultatul combinarii testosteronului cu un progestin sintetic, numit Nesterone, care impreuna au rolul de a omori spermatozoizii. Insa aceasta metoda de contraceptie nu este bine pusa la punct, avand o eficienta destul de scazuta fata de contraceptivele pentru femei, de doar 89%.

Progestinul, spre deosebire de alti hormoni, nu are efecte adverse asupra organismului barbatului. Produsul va fi lansat pe piata doar in momentul  in care va fi mult mai sigur si va avea o eficacitate sporita.

Contraceptive care actioneaza la nivelul codului genetic. S-a descoperit ca spermatozoizii sunt produsi de o anumita gena, Katnal1, iar dezactivarea acesteia ar opri producerea de spermatozoizi. Vestea buna este ca procedura este complet reversibila.

Testele pe soareci arata foarte bine, soarecii carora li s-a inhibat acea gena au devenit infertili. Cercetarile sunt insa de abia la inceput, oamenii de stiinta declarand ca mai au mult de lucru pana cand vor perfectiona aceasta metoda contraceptiva.

CIteste si asta:  Greutatea ideala a unei femei insarcinate!

Pilula contraceptiva. Desi inca nu a trecut la testarea pe oameni, pilula contraceptiva pare ca functioneaza de minune in cazul soarecilor de laborator. Aceasta pilula nu contine steroizi si nu are efecte adverse care sa puna in pericol sanatatea barbatilor.

Pilula contraceptiva actioneaza in asa fel incat vitamina A, care este necesara pentru producerea spermatozoizilor, nu mai actioneaza in acest sens. Cercetatorii sustin ca inca sunt la inceput cu studiile si cu rezultatele, si nu stiu inca frecventa la care ar trebui administrata pilula.

Vasectomie. Aceasta metoda contraceptiva consta intr-o procedura chirurgicala care nu permite spermatozoizilor parasirea corpului masculin. Din pacate, procedura nu este reversibila, asadar cei care apeleaza la o astfel de interventie trebuie sa fiu siguri ca nu isi mai doresc copii niciodata.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *