Care sunt lucrurile necesare unui nou-născut?

Nașterea copilului este poate cea mai importantă zi din viața noastră! Pregătirile pentru venirea lui pe lume încep atunci când cel mic se află încă în pântecele mamei. Pentru majoritatea femeilor gravide, sarcina de 9 luni este o perioadă de pregătire și schimbare treptată. Fără îndoială, perioada sarcinii și cea de după naștere este plină de agitație și haos, deoarece fiecare membru al familiei învață noi obiceiuri și se adaptează la noul mod de viață.

Una dintre îngrijorările majore ale viitoarele mămici este legată de momentul externării din spital și lucrurile necesare pentru amândoi.

Probabil că această dilemă legată de „ce trebuie să pregătești pentru copil” afectează toate rudele și prietenele mămicii, care oferă numeroase sfaturi utile, dar uneori contradictorii.

În rândurile următoare, am decis să vă oferim informații detaliate despre articolele necesare nou-născuților:

  1. Iată câteva accesorii pentru somn și îmbrăcăminte pe care ar trebui să le ai în ziua externării copilului:
  • Un pat sau coș pentru ca bebelușul să poată dormi – de preferință din lemn natural, cu cadru pentru saltele cu poziții ortopedice și o saltea confortabilă pentru bebeluși cu husă protectoare;
CIteste si asta:  Cum sa mentinem in forma catelusul?

reginele

  • Dulap de înfășare și căptușeală – apropo, seturile complete cu dulapuri și cădițe sunt foarte populare în ultima vreme. Este important ca materialele utilizate să fie naturale, iar vopselele să fie inofensive;
  • Lenjerie – aceasta include cearceafurile, păturile, pernele, seturile ușoare pentru copii, perdelele pentru cameră, așternuturile pentru coș, sacii de dormit și altele.
  • Scutece și șervețele umede – sunt cu siguranță de maximă importanță. Acestea includ scutecele din bumbac, muselină, catifea, tifon și scutecele de unică folosință, precum și șervețelele umede.
  • Haine – primul lucru important este setul de bază – conține căciuli, body-uri, topuri, chiloți, veste, pantaloni, salopete, mănuși, șosete, geci, bărbițe și prosoape. Body-urile cu mâneci lungi și scurte sunt una dintre cele mai importante ținute pentru bebeluși – așadar, cumpărați câteva piese. Pantalonii, salopetele și vestele sunt, de asemenea, foarte importante.
  1. Lista accesoriilor pentru igiena și îmbăierea copilului:
  • Cadă de baie – dacă nu aveți un set de înfășare cu cădiță încorporată, cada separată este, de asemenea, o soluție;
  • Covoraș de baie – poate fi textil sau din plastic;
  • Jucării pentru baie – cărți pentru baie sau jucării de cauciuc;
  • Termometru pentru apă – temperatura ideală pentru baia copilului este între 36 și 38 de grade și este extrem de important ca aceasta să fie măsurată cu exactitate înainte de îmbăierea celui mic;
  • Halat de baie – cea mai bună variantă este un halat de baie cu glugă și câteva prosoape mici;
  • Șampon și săpun pentru copii – alegeți produse blânde pentru pielea delicată a bebelușilor, de preferință produse handmade cu ingrediente ecologice;
  • Lapte sau ulei pentru bebeluși – folosit pentru a hidrata pielea bebelușului după baie;
CIteste si asta:  Cum sa renuntam la suzeta!

Termometru pentru bebeluși – utilizat pentru a măsura temperatura corpului

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *