Cand nu ai voie sa iei anticonceptionale

Subiectul “anticonceptionale” nu ar trebui sa fie strain niciunei femei, indiferent de varsta si in special activa sexual. Chiar daca cele mai multe cupluri se bazeaza pe folosirea prezervativului sau a metodei calendarului, sunt si aceia care prefera pilulele oricand. Sunt insa anumite cazuri si boli care nu permit administrarea anticonceptionalelor.

Sarcina. Atunci cand esti insarcinata nu ai voie sa iei anticonceptionale deoarece ar putea provoca un avort spontan. Imediat cum ai aflat de sarcina cel mai bine este sa intrerupi orice medicatie si sa te prezinti medicului specialist.

Accident vascular in antecedent. Daca ai avut pana acum un accident vascular nu mai ai voie sa iei anticonceptionale. Motivul este simplu: se pare ca administrarea anticonceptionalelor pentru o perioada indelungata duce la provocarea accidentelor vasculare destul de grave.

Tromboflebita sau boli tromboembolice. S-a dovedit faptul ca administrarea anticonceptionalelor la femeile fumatoare creste riscul aparitiei trombozei, a hipercoagulabilitatii si a formarii de cheaguri de sange care pot avea urmari grave asupra sanatatii pacientei.

CIteste si asta:  8 mituri despre bolile cu transmitere sexuala!

Cancer mamar sau dependent de estrogeni. Majoritatea pilulelor au un nivel crescut de estrogen care poate duce chiar si la aparitia cancerului de san. In cazul in care pacienta sufera deja de orice forma de cancer, i se va recomanda orice alta metoda de contraceptie care sa nu aiba la baza hormonii.

Hipertensiune sau infarct miocardic. Nu s-a dovedit inca efectul de crestere a tensiunii la femeile sanatoase care folosesc anticonceptionale, insa se pare ca pilulele au un efect asupra femeilor care au deja hipertensiune. Si in acest caz medicul va recomanda contraceptive non-hormonale.

Varsta inaintata. Anticonceptionalele nu sunt deloc recomandate femeilor de peste 40 de ani sau celor care sunt fumatoare si au peste 35 de ani. Atunci riscul aparitiei trombozei este foarte ridicat, iar dupa varsta de 40 de ani femeia poate intra oricand la menopauza, nefiind necesara continuarea unui tratament pe baza de hormoni.

Tumori hepatice benigne sau afectiuni hepatice active. Se stie ca orice medicament afecteaza ficatul, si din aceasta categorie fac parte si pilulele. Cei mai multi medici specialisti ii prescriu pacientei si un ficatoprotector care se ia concomitent cu pilulele. Actiunea nefasta a anticonceptionalelor asupra ficatului poate inrautati starea pacientei.

CIteste si asta:  Fiica ta a ramas insarcinata! Si este doar o adolescenta!

Hemoragii de origine neidentificata. Chiar daca anticonceptionalele actioneaza ca un coagulant pentru sange, acestea nu sunt recomandata pana cand nu se descopera cauza hemoragiei. Hemoragia lasata netratata poate duce chiar si la moartea pacientei.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *