Beneficiile produselor bio. Iata ce trebuie sa stii

Exista produse bio, eco si organice. Nu exista diferente intre aceste tipuri de produse, tarile prefera insa termeni diferiti. Produsele bio, eco si organice inseamna de fapt produse ecologice, realizate in conformitate cu legea.  Explicam, in acest articol, care sunt beneficiile produselor bio.

Ce înseamna produsele bio

Pentru ca un produs sa fie bio (sau ecologic, sau organic), el trebuie sa respecte reguli foarte drastice in ceea ce priveste productia, procesarea, ambalarea si comercializarea. Altfel spus, trebuie sa existe reguli de la folosirea semintelor, la hrana animalelor, si etichetarea produselor pe raftul magazinului.

Sunt multe tipuri de produse bio:

  • fructe: lamai, banane, mere, portocale, capsune, fructe uscate;
  • legume: broccoli, spanac, castraveti, morcovi, legume congelate;
  • produse lactate: iaurt, lapte, tipuri de branzeturi, unt;
  • bauturi: cafea, ceaiuri (gama variata de ceaiuri BIO de la Dr. Max), sortimente de vin, sucuri de fructe/legume;
  • dulciuri: bomboane, ciocolata;
  • snacksuri: chipsuri, nuci, alune de padure;
  • alimente de baza: paste, zahar, cereale, ulei.
CIteste si asta:  Tratamente naturiste impotriva durerilor menstruale!

Care sunt beneficiile produselor bio

Exista numeroase beneficii ale produselor bio. Iata cateva dintre acestea:

  • reduc riscul de boli, nu numai pentru consumatorii produselor finale, dar si pentru cultivatori, muncitori, transportatori, manipulatori. Produsele bio reduc foarte mult expunerea la substantele chimice care se gasesc in alimente, dar nu numai (poate fi vorba si despre produsele de curatenie, sau produse de igiena si ingrijire). Copiii au un sistem imunitar care nu este pe deplin dezvoltat, de aceea este indicat ca acestia sa consume produse bio de calitate (in acest fel se evita riscul de alergii sau afectiuni cutanate).
  • nu s-au folosit pesticide, ierbicide sau hormoni la producerea produselor bio;
  • produsele bio nu contin aditivi sau alte substante chimice;
  • produsele bio nu sunt modificate genetic;
  • produsele bio de origine animala nu contin antibiotice;
  • impactul acestor produse asupra mediului este redus;
  • fructele bio sunt mai sanatoase decat fructele pentru cultivarea carora s-au folosit pesticide si, ceea ce este mai important este faptul ca fructele bio contin mai multe vitamine si minerale decat celelalte fructe;
  • agricultura ecologica foloseste ingrasaminte naturale, nu ingrasaminte chimice;
  • produsele bio au un gust foarte bun (nu folosesc aditivi, cum este glutamatul monosodic, sau aromele artificiale);
  • agricultura bio nu polueaza solul, raurile, marile, oceanele;
  • produsele bio ofera o concentratie mai mare de nutrienti.
CIteste si asta:  Cum obtii un zambet frumos si seducator intr-un cabinet de implantologie dentara?

Certificatul bio inseamna asigurarea unui trai normal animalelor care se afla in ferme. Acest lucru inseamna ca animalele sunt crescute in libertate si sunt hranite cu furaje care sunt suta la suta ecologice, nu sunt crescute cu antibiotice si nici cu hormoni de crestere.

Procesarea, ambalarea si transportul produselor bio se fac in asa fel incat sa se evite contaminarea dintre produsele organice si cele conventionale. Produsele alimentare care sunt etichetate bio, eco sau organic trebuie sa aiba un continut ecologic de cel putin 95%.

In consecinta, exista produse agricole (seminte, cereale, legume, fructe, lactate, carne, peste, vin, plante) recoltate cu respectarea unor conditii de habitat natural, hrana bio pentru animale. Produsele care au un continut ecologic mai mic de 95%, cosmeticele si produsele obtinute din vanatoare si pescuit nu sunt certificate ca fiind ecologice.

Distribuie si prietenilor

Intra pe www.newsin.ro pentru a gasi stiri de ultima ora din Romania si strainatate, care fac mult buzz in mediul online si offline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *